Η ταινία Tomb Raider με πρωταγωνίστρια την Alicia Vikander είναι ένα υπερθέαμα με εκείνη να κλέβει την παράσταση. Η εναλλαγή των σκηνών σε συνδυασμό με τη δράση και την περιπέτεια αλλά και το ταλέντο της ηθοποιού, δίνουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Το να υποδυθείς όμως τη Lara Croft δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά. Η Alicia Vikander για χάρη του ρόλου έκανε αρκετή γυμναστική, καλή διατροφή και φυσικά για να επιτύχει το αποτέλεσμα αυτό η προσπάθεια ήταν μεγάλη.

Τα fitness μυστικά της νέας Lara Croft

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο Popsugar, ο personal trainer της ηθοποιού, Magnus Lygdback, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να μπορέσει η ηθοποιός να δημιουργήσει το σώμα της Lara Croft.

«Τα καλύψαμε όλα, από την κλασική ανύψωση και τη σωματική δύναμη μέχρι το πιο λειτουργικό κομμάτι. Μου αρέσει να υπάρχουν εναλλαγές στις ασκήσεις όπως το να κάνεις οκλαδόν ασκήσεις μέχρι deadlifts και push-ups. Επίσης, είχαμε εκπαίδευση με το σωματικό βάρος καθώς και δυναμική γυμναστική».

Η εκπαίδευση διήρκεσε εφτά μήνες, από πέντε έως και εφτά μέρες την εβδομάδα. Λόγω των απαιτήσεων της προπόνησης η μία ώρα ήταν ο ιδανικός χρόνος γυμναστικής.

Πώς απέκτησε η ηθοποιός κοιλιακούς σε τόσο σύντομο διάστημα; Ο γυμναστής της δίνει απάντηση και σε αυτό. «Το σίγουρο είναι ότι δεν ξυπνάς με κοιλιακούς αλλά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης».

Τα fitness μυστικά της νέας Lara Croft

«Έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο που εργάζομαι πάνω στους κοιλιακούς» λέει ο Magnus. Χωρίζει τη συνολική προπόνηση σε τρεις διαφορετικές μέρες και την κάθε μέρα την προσεγγίζει διαφορετικά.

Η πρώτη μέρα κοιλιακών είναι επικεντρωμένη σε δυναμικές, στατικές και και ισομετρικές προπονήσεις. Οι υπόλοιπες μέρες περιλαμβάνουν περιστροφικές ασκήσεις όπως η άσκηση του ξύλου ενώ για το τέλος αφήνει ασκήσεις ευκαμψίας για την κοιλιακή χώρα που ενισχύουν τους μύες.

Κάθε πρόγραμμα για τους πελάτες του είναι διαφορετικό. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχει ο ίδιος ο πελάτης και το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλει να φτάσει στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Τα fitness μυστικά της νέας Lara Croft

Βέβαια εκτός από τη γυμναστική, σημαντικό ρόλο στη σωματική μεταμόρφωση της Alicia Vikander έπαιξε και η διατροφή. Μαζί με τον personal trainer της αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής με διάρκεια δύο μηνών. Η δίαιτα είχε υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έτρωγε πολλά ψάρια και θαλασσινά, αβοκάντο και λάδι καρύδας. Ακόμη, συνοδευτικό στο πιάτο της ήταν τα λαχανικά αλλά με προσοχή καθώς δεν έπρεπε να προσλαμβάνει πάνω από 25 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το υποκριτικό ταλέντο της Alicia Vikander δημιουργούν τη δυνατή Lara Croft που θαυμάζουμε στις κινηματογραφικές οθόνες!

Διάβασε ακόμη: 8 τρόποι να γυμναστείς χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Photos: popsugar