Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν έναν Λέων νομίζουν ότι τον ξέρουν καλά αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα χαρακτηριστικά του είναι το καθένα μόνο του από μια ιστορία. Όλοι ξέρουμε πως είναι γεννημένος ηγέτης, περιπετειώδης, πιστός και εξαιρετικά ειλικρινής. Αλλά αυτά είναι μόνο κάποια από τα θετικά χαρακτηριστικά του.

Τι γίνεται όμως με τις αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα του; Ας δούμε κάποιες από αυτές.

Αποζητάει την προσοχή των άλλων συνεχώς

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά χαρακτηριστικά του.  Το κάνει με οποιοδήποτε κόστος, αφού είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του. Φυσικά, αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησής του. Αντί να νιώθει ανασφαλής για τους ανθρώπους που τον παρατηρούν, είναι στα καλύτερά του όταν γνωρίζει ότι όλα τα μάτια τον βλέπουν.

Αυτό το χαρακτηριστικό προκαλεί συχνά προβλήματα στις σχέσεις του, ειδικά όταν πρόκειται για τις ερωτικές του σχέσεις.

Κακομαθημένος

Το να είσαι λίγο κακομαθημένος μπορεί να είναι χαριτωμένο μόνο όταν πρόκειται για ένα μικρό παιδί. Ωστόσο, ο Λέων δεν ξεπερνάει ποτέ αυτήν τη φάση που τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν και αντί αυτού, παραμένει κακομαθημένος για το υπόλοιπο της ζωής του.

Για όσους τον γνωρίζουν επιφανειακά, αυτό είναι άλλο ένα μέρος της γοητείας του. Ωστόσο, είναι πραγματικά ενοχλητικό για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Περιμένει όλοι να τον περιποιηθούν και να εκπληρώσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Χειριστικός

Παρόλο που σε κάποιο βαθμό συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τη δύναμη να ελέγχει καθεμία από τις περιστάσεις της ζωής εξακολουθεί να είναι control freak. Δεν αντέχει να είναι τίποτα εκτός ελέγχου του και απλώς αρνείται να ακολουθήσει το προβάδισμα κάποιου άλλου, πόσο μάλλον τις εντολές του.

Έχει την επιθυμία να ελέγχει τη ζωή των πιο κοντινών του ανθρώπων. Είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει τι είναι καλύτερο για αυτούς. Ωστόσο, όταν αυτοί δεν τον ακούν και συνεχίζουν να ζουν τη ζωή τους με τους δικούς τους όρους, το παίρνει προσωπικά. Εκνευρίζεται με αυτούς που δεν ακούν τις συμβουλές του.

Ανταγωνιστικός

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το να είσαι ανταγωνιστικός σε κάποιο βαθμό. Σε τελική ανάλυση, το να βλέπεις άλλους να πετυχαίνουν σου δίνει έμπνευση. Σου δημιουργεί την επιθυμία να είσαι καλύτερος από αυτούς και να δημιουργήσεις ακόμα καλύτερα πράγματα στη ζωή σου.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τον Λέοντα, σίγουρα αντιδρά υπερβολικά όταν πρόκειται για αυτό το χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα, μετά από λίγο, η νίκη γίνεται η πρώτη του προτεραιότητα στη ζωή. Τους βλέπει όλους ως απειλή. Δεν μιλάμε για τον υγιή ανταγωνισμό. Μιλάμε για το γεγονός ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι ο καλύτερος.

Ζηλιάρης

Είτε θέλει να το παραδεχτεί είτε όχι, ένα αποδεδειγμένο γεγονός είναι ότι μπορεί να τρελαθεί από την ζήλεια. Ζηλεύει και στις ρομαντικές του σχέσεις και ζηλεύει κάποιον που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να το ελέγξει.

Δεν μπορεί να ανεχτεί κάποιον να πετυχαίνει περισσότερα από αυτόν ή να είναι επιτυχημένος σε οποιουσδήποτε τομείς ζωής που θεωρεί σημαντικούς. Και όλα αυτά συμβαίνουν λόγω του ανταγωνιστικού και φιλόδοξου χαρακτήρα του. Ένα άλλο πράγμα που συνδέεται με τη ζήλια είναι η κτητική του φύση. Όταν κάποιος είναι δικός του, νομίζει ότι του ανήκει.

featured photo: unsplash.com/@joanna_nix