Η Marie Kondo, μία γυναίκα που μας δίδαξε την τέχνη του να πετάς πράγματα που δεν αποπνέουν ευτυχία, ανακοίνωσε πως θα βγάλει μία σελίδα σαν το Goop της Gwyneth Paltrow με πράγματα για το σπίτι. Επέλεξε το κατάλληλο timing, μιας όλες οι γυναίκες δεν σταματούν να αγοράζουν πράγματα. Αν κοιτάξεις τις φωτογραφίες τους στο Instagram, ποζάρουν δίπλα από στοίβες ρούχων, κουτιά από ντελίβερι και κουτάκια από φάρμακα. 

“Κυριολεκτικά, έχω ένα μπουκάλι με κέτσαπ στο κομοδίνο μου αυτή τη στιγμή,” αναφέρει η Taylor Trudon στο Elle.com. Μία 30χρονη συγγραφέας από το Brooklyn που θεωρεί τον εαυτό της κατά της Marie Kondo. Ποστάρει φωτογραφίες ολόσωμες ενώ δίπλα τις υπάρχουν στοίβες τα μπουκάλια και τα μπερδεμένα καλώδια. 

https://www.instagram.com/p/ByX32jHANxH/?utm_source=ig_embed

Αυτή η ακαταστασία είναι το τέλος της καλής αισθητικής του Instagram, όπως μας εξήγησε η Taylor Lorenz. Πλέον οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν δεν είναι από στιλάτες γκαλερί και πολύχρωμα χρώματα στο τοπίο που διαγράφεται στο πίσω μέρος της φωτογραφίας. 

“Κάποια άνθρωποι χρειάζονται μόνο ειλικρίνεια, είτε μιλάμε για ακατάστατα δωμάτια, είτε για μπερδεμένα μυαλά, είτε για μπερδεμένες ζωές,” αναφέρει η Remy Kassimir, ετών 30 η οποία εργάζεται στην Νέα Υόρκη. “Όλοι θέλουν να αισθανθούν κανονικοί.” Αυτό που επίσης αναφέρει είναι πως το να καταφέρνεις να κοιμηθείς μέσα σε όλο αυτό το χάος αποτελεί μία αίσθηση άνεσης.

Έχει περισσότερο να κάνει με την αυτοπεποίθηση

Κάτι που ανέφερε η Smannth Chard, ετών 23 από το Λονδίνο.  “Εγώ ήμουν χαρούμενη με τις αποφάσεις μου και με το πόσο καλές έβγαινα οι selfies,” εξήγησε η ίδια.

“Πιστεύω πως είναι πολλοί εκείνοι που αφήνουν πράγματα από εδώ και εκεί στο σπίτι τους,” αναφέρει η Emma Wooley, μία εκδότρια μόδας από το Brooklyn. 

Οι φωτογραφίες που βγήκαν αυτοί οι άνθρωποι ανέβηκαν και στα προφίλ γνωριμιών που είχαν, και η ιδέα της τέλεια φωτογραφίας του Instagram, πεθαίνει. Είναι πολύ κοντά, μέχρι να συνειδητοποιήσεις την στοίβα με τα παπούτσια στη γωνία. Πολλές είναι βέβαια και οι γυναίκες που βγαίνουν φωτογραφία και μετά καταλαβαίνουν ότι μέσα στο πλάνο είχε και άλλα πράγματα. Ωστόσο, το υποστηρίζει. 

“Είναι γενναίο να είσαι ένας άνθρωπος με ακατάστατο δωμάτιο που δεν φοβάται να το δείξει,” υποστηρίζει η Sarah Knight, συγγραφέας του βιβλίου The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck. Πρέπει να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε σχετικά με το τι λένε οι άλλοι. Ή για το πώς ζούμε τις ζωές μας. Με το να μην σε νοιάζει έχεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια. 

Πηγή: elle.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: favim.com