Από όλα τα χρώματα σκιών που μπορεί να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου, εκείνο που είναι πιθανό να φορέσεις λιγότερο είναι η λευκή σκιά ματιών. Σε αντίθεση με τις πιο συνηθισμένες αποχρώσεις, όπως είναι αυτές του καφέ και του μπεζ, η λευκή σκιά όταν ξέρεις τον κατάλληλο τρόπο να την χρησιμοποιήσεις, μπορεί να έχει φανταστικά αποτελέσματα.

Στον κόσμο του μακιγιάζ δεν υπάρχουν όρια και το να πειραματίζεσαι με καινούριες τεχνικές είναι πάντα προς όφελός σου. Ο βασικός κανόνας είναι να βρίσκεις αυτό που σου ταιριάζει και να το υποστηρίζεις. Μάθε λοιπόν κάποιους σωστούς τρόπους να χρησιμοποιείς μια λευκή σκιά και ενίσχυσε τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Έτσι θα καταλάβεις επιτέλους γιατί δεν λείπει σχεδόν ποτέ από μια χρωματική παλέτα!

Απαλή εφαρμογή

byrdie.com

Άπλωσε μια στρώση λευκής σκιάς στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από τις βλεφαρίδες σου. Η τεχνική αυτή κάνει όλα τα υπόλοιπα σημεία να φαίνονται πολύ smooth και απαλά. Έτσι καταφέρνει να φωτίζει τα μάτια σου και να κάνει το λευκό να λάμπει πραγματικά.

Λευκό shimmer

maybelline.com

Το λευκό του πάγου είναι πολύ καλή ιδέα όταν συνδυάζεται με ένα έντονο κόκκινο κραγιόν. Το shimmer που περιέχει αντανακλά όσο φως χρειάζεται στα σημεία που πρέπει. Το μόνο που μένει να προσθέσεις είναι μερικές στρώσεις μάσκαρα.

Φυσικό αποτέλεσμα

instapuma.com

Αν θέλεις να έχεις ένα τελείως φυσικό αποτέλεσμα, άπλωσε λίγη σκιά στο εσωτερικό των ματιών σου και στο κέντρο του βλεφάρου πάνω από την ίριδα. Χρησιμοποίησε το δάχτυλο σου για να κάνεις ένα απαλό σβήσιμο στις άκρες. Στη συνέχεια πέρνα λίγο πάνω από τα μάγουλά σου. Θα έχεις μια όψη ξεκούρασης και φρεσκάδας και αυτό χωρίς σχεδόν καθόλου make up πάνω σου.

Λευκό eyeliner

byrdie.com

Το λευκό eyeliner είναι από τα πιο κύρια trends στο μακιγιάζ αυτή τη σεζόν. Σχημάτισε μια γραμμή στο πάχος που θέλεις. Θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, πιο φωτεινά και πιο ξεκούραστα.

Ένταση στα μάτια

elle.com

Για να δώσεις ένταση μόνο στα μάτια σου, άπλωσε την σε όλο το κινητό βλέφαρο. Αν θέλεις μπορείς να την κάνεις ακόμα πιο έντονη και να την αναδείξεις με ένα λευκό μολύβι. Προτίμησε nude αποχρώσεις για τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σου.

featured image: Byrdie