Μια καλή εναλλακτική στο επιβλητικό κόκκινο, και λίγο πιο ζωηρό από το ‘ασφαλές’ nude. Το κραγιόν σε ροζ αποχρώσεις κολακεύει κάθε πρόσωπο και συμπληρώνει τέλεια ένα βάψιμο, δίνοντας μια αίσθηση παιδικότητας και αθωότητας στο μακιγιάζ.

Κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις μεν, αλλά δύσκολο το να βρεις την ιδανική απόχρωση για σένα. Όχι όμως αν ακολουθήσεις τα παρακάτω! 

Υποτόνοι

Το νούμερο ένα τρικ στο να βρεις το τέλειο ροζ για σένα είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά τους υποτόνους της επιδερμίδας σου. Δηλαδή; Το χρώμα που υπάρχει κάτω από το δέρμα σου, κοιτώντας το χρώμα που έχουν όσες φλέβες είναι ορατές με γυμνό μάτι. Αν έχουν μπλε απόχρωση, υποδηλώνουν ροζ υποτόνους. Αν πάλι είναι σε πράσινη απόχρωση, κινούνται στις αποχρώσεις του κίτρινου. Αν βλέπεις και τα δύο, τότε έχεις ουδέτερους υποτόνους, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ίση καταμέτρηση κίτρινου και ροζ κάτω από την επιδερμίδα σου.

Tip

Ακόμα και τα κοσμήματά σου μπορούν να δώσουν στοιχεία για τους υποτόνους του δέρματός σου: αν σου πηγαίνουν περισσότερο τα ασημένια κοσμήματα, συχνά αυτό δείχνει πως έχεις ψυχρότερους, ροζ υποτόνους. Από την άλλη, τα χρυσά κοσμήματα δίνουν την εντύπωση πως έχεις θερμότερους, άρα και πιο κίτρινους.

Το κραγιόν σου

Θέλεις ένα καθαρό baby pink για σένα; Διάλεξε ένα κρεμώδες, αλλά σταθερό κραγιόν. Πρόσεξε να μην τρέχει και να μην ξεθωριάζει, πασαλείβοντας το υπόλοιπο πρόσωπό σου, καθώς είναι μια έντονη και αρκετά statement απόχρωση. Ένα τέτοιο κραγιόν θα ταίριαζε αρκετά στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ψυχρούς υποτόνους.

talontedlex.co.uk

Εάν διαθέτεις σταρένια επιδερμίδα, είναι πιθανό να έχεις ουδέτερους υποτόνους. Το καλύτερο ροζ κραγιόν για σένα θα ήταν κάποιο που θα πλησίαζε στο φούξια. Με περισσότερο βάθος από ένα ανοιχτότερο ροζ, δίνει διάσταση στα χείλη σου και τονίζει όμορφα το υπόλοιπο μακιγιάζ σου.

style.com

Για τις σκουρότερες επιδερμίδες, ένα ροζ με στοιχεία καφέ, nude αλλά και μοβ ή δαμασκηνί αναδεικνύει πλήρως τα χαρακτηριστικά σου. Για κάθε ώρα της ημέρας, μια τέτοια απόχρωση εντείνει το σχήμα των χειλιών σου και προσαρμόζεται τέλεια με το υπόλοιπο look σου.

net-a-porter-.com

Μην ξεχνάς πως σημασία έχει να φοράς ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι απλά ένας οδηγός που σκοπό έχει να λύσει τυχόν απορίες σου και να σε καθοδηγήσει αν βρίσκεσαι σε δίλημμα!