Κάθε χρόνο ένα νέο συστατικό έρχεται και προστίθεται στην φροντίδα του προσώπου μας και γίνεται μεγάλο trend. Για τη χρονιά που φεύγει ήταν ο ενεργός άνθρακας.

Οι beauty bloggers, παραδίδουν πλέον μαθήματα για το πώς να απλώσουμε τη διάσημη μαύρη μάσκα στο πρόσωπο προκειμένου να καταπολεμήσουμε τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα. Από την άλλη στα spa έχουν ήδη εφαρμοστεί οι πρώτες θεραπείες σε πελάτες, που αναζητούν φυσικούς τρόπους για ομορφιά και ευεξία. Φυτικός ή ενεργός άνθρακας, carbon, charcoal… Με όποια ονομασία κι αν τον βρείτε στη συσκευασία ενός προϊόντος, ένα είναι σίγουρο: η μαύρη σκόνη του είναι η τελευταία ανακάλυψη της κοσμητολογίας.

Πρόκειται για φυτικό άνθρακα που προέρχεται κυρίως από κάρβουνο, αλλά και από μπαμπού, ξύλο, πριονίδι, όλα κατάλληλα επεξεργασμένα και εμπλουτισμένα με οξυγόνο. Το μεγάλο του ατού; Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε τοξίνες. Ενδείκνυται για χρήση στα λιπαρά δέρματα και γενικά σε εκείνα με τάση ακμής, ενώ, σύμφωνα με αισθητικούς που ασχολούνται με τον καθαρισμό του προσώπου, βοηθά στη σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων. Όταν το σμήγμα στους πόρους έρχεται σε επαφή με τον ενεργό άνθρακα, προσκολλάται σε αυτόν και στη συνέχεια απομακρύνεται με νερό. Η μαύρη σκόνη είναι μη τοξική, άοσμη και άγευστη. Τόσα προτερήματα και μάλιστα χωρίς καμία παρενέργεια! Ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω. Τα στοιχεία είναι κατά κανόνα εμπειρικά και προέρχονται συνήθως από μαρτυρίες καταναλωτών και αισθητικών, χωρίς να στηρίζονται σε επιστημονικές έρευνες.

Βρήκαμε τα καλύτερα προϊόντα με ενεργό άνθρακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά:

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask.

2266_0

Τιμή: €24.00

Konjac Sponge με ενεργό άνθρακα. Τα konjac sponges είναι μεγάλη τάση από πέρυσι στην φροντίδα του προσώπου και του σώματός μας. Το συγκεκριμένο προϊόν- σφουγγάρι είναι τέλειο αφού εξασφαλίζει καθημερινή απολέπιση στην επιδερμίδα.

konjak_530_530

Glamglow Supermud. Αυτή η μάσκα με ενεργό άνθρακα καθαρίζει σε βάθος και σε απαλλάσσει από τα μαύρα στίγματα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις τοπικά για να ξηράνεις ένα σπυράκι ή σε όλο το πρόσωπο για να διώξεις τους ρύπους.

i-019149-supermud-clearing-treatment-1-940

Τιμή: €52.40

Garnier Skinactive PureActive Intense Charcoal. Αν έχεις θέμα με τα μαύρα στίγματα αυτό το προϊόν είναι σωτήριο. Το μαύρο gel μεταμορφώνεται σε πλούσιο αφρό όταν το απλώνεις στην επιδερμίδα σου και αφού αφαιρέσεις με νερό η αίσθηση που σου αφήνει είναι δροσερή και απαλή.

8920948178974

Τιμή: €5.99

Dermalogica Charcoal Rescue Masque. Προϊόν που βρίσκουμε σε αισθητικούς και δερματολόγους.

s109987805577742579_p170_i3_w600

Τιμή: €50.00

Clinique pore refining solutions charcoal mask. 

download1

Τιμή: €26.00

L’oreal Pure Clay Μασκα αργιλου detox. 

pot_detox_1_me_levelscopy

Τιμή: €10.00