Αφήνοντας  το καταραμένο το 2016 πίσω μας, στρέφουμε ήδη το βλέμμα στην αυγή του νέου έτους, η οποία μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στις οθόνες μας. Για του λόγου το αληθές, στις 7 Γενάρη κάνει επίσημη πρεμιέρα η καινούρια αγγλική μίνι σειρά Taboo, ερχόμενη δυναμικά με γνήσιο βρετανικό αέρα εποχής. Συνεχίζοντας την αγαπημένη του παράδοση, το BBC μας φέρνει, μετά από εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές όπως το Peaky Blinders, ένα ακόμα διαμαντάκι για τους φαν των βρετανικών σειρών.

Περνάμε στο παρασύνθημα: σε πρώτο επίπεδο έχουμε Tom Hardy σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά και δημιουργού, έχουμε γνώριμες φυσιογνωμίες από Game of Thrones (Oona Chaplin –η συγχωρεμένη γυναίκα του συγχωρεμένου του Ρομπ Σταρκ – και  Jonathan Pryce –ο επίσης συγχωρεμένος High Sparrow), έχουμε σκοτεινή ατμόσφαιρα που θυμίζει Penny Dreadful, έχουμε και σενάριο γεμάτο εκδίκηση, συνομωσίες, συμφέροντα, με λίγα λόγια ίντριγκα αρκετά ισχυρή –κατά τα φαινόμενα – για να κρατήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές καθηλωμένους στις οθόνες κατά τη διάρκεια των οκτώ επεισοδίων της σειράς.

Αν θέλουμε όμως να κοιτάξουμε λίγο πίσω από τις κάμερες, εκεί θα βρούμε τον συμπαραγωγό του Peaky Blinders, Steven Knight, καθώς και τον Ridley Scott, η παρουσία του οποίου καθιστά ακόμα πιο πολλά υποσχόμενη αυτή την παραγωγή.

Η σειρά τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 19ου αιώνα και πραγματεύεται την επιστροφή του James Keziah Delaney (Tom Hardy) από την Αφρική στο Λονδίνο και τη διεκδίκηση της κληρονομιάς του πατέρα του. Πρόκειται για μια κληρονομιά ποθητή από πολλούς, αφού μιλάμε για μια ναυτιλιακή εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς (συγκεκριμένα την East India Company, έναν υπαρκτό οικονομικό τιτάνα στη βρετανική ναυτιλία της εποχής), για την οποία ο Delaney θα πρέπει να παλέψει, αποφεύγοντας παράλληλα τη δική του θανατική καταδίκη. Όμως τα ταξίδια του πρωταγωνιστή στις άκρες του κόσμου τον μετάλλαξαν σε έναν σκληροτράχηλο εκδικητή, πράγμα που συνεπάγεται μπόλικο αίμα και σίγουρη έξαψη. Δείτε το και μόνοι σας, στο νέο τρέιλερ της σειράς που βγήκε παραμονή Χριστουγέννων.

Κι αν όλα αυτά τα ακούς βερεσέ κι είσαι απλός άνθρωπος, επίτρεψέ μου να σου μιλήσω τώρα για τον Hardy: θα μπορέσεις μες στο νέο έτος να τον θαυμάσεις επίσης στη νέα ταινία του αγαπημένου Cristopher Nolan, Dunkirk. Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται να ενσαρκώσει και τον Αλ Καπόνε, σε κάτι που εύκολα θαρρώ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στο ενεργητικό του.

first-look-at-upcoming-new-tv-drama-taboo-with-tom-hardy