Η ανεξαρτησία σου και η ανάγκη σου να χαράξεις τη δική σου πορεία ίσως οφείλεται εν μέρει και στο ζώδιο σου.

Ανάμεσα στα δώδεκα ζώδια, υπάρχουν έξι από αυτά που δε θεωρούν πως πρέπει να συμβιβαστούν ή να προσαρμοστούν για να ευχαριστήσουν κάποιον.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ελεύθερο πνεύμα και οι απόψεις του δεν επηρεάζονται από άλλους. Χαρακτηρίζεται από ελευθερία και δεν νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι απλά και μόνο επειδή του το λέει κάποιος. Η μόνη επιβεβαίωση που αναζητά είναι από τον ίδιο του τον εαυτό.

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ανεξάρτητος και περιπετειώδης. Δεν θέλει να ζητά τη συγκατάθεση από κανέναν και σε κάθε αλλαγή προσαρμόζεται κατευθείαν ώστε να μη χρειαστεί να βασιστεί σε κάποιον.

Ιχθύς

Ένας από τους λόγους που ο Ιχθύς είναι τόσο ανεξάρτητος είναι γιατί πιστεύει πολύ στον εαυτό του και τις ικανότητές του. Εμπιστεύεται το ένστικτό του και δεν κάνει πίσω, ούτε έχει δεύτερες σκέψεις για μία απόφασή του.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος δεν ασχολείται με μικροπρέπειες και ζήλιες. Θέλει να προσπαθεί μόνος του για τις επιτυχίες του και δεν επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Ο μόνος που χρειάζεται να εντυπωσιάσει είναι ο εαυτός του.

Αιγόκερως

Είναι γνωστός ως ο εργασιομανής του ζωδιακού. Η εργατικότητά του, του αποφέρει οικονομική ανεξαρτησία, όμως δεν κάνει τίποτα αν δεν το θέλει πραγματικά. Προτιμά να λογοδοτεί στον εαυτό του και σε κανέναν άλλον.

Παρθένος

Δεν πρόκειται να βρεις Παρθένο που να τον «κάνει κάποιος ό,τι θέλει». Δε ζητά βοήθεια από κανέναν και θέλει να στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του. Αυτό το καθιστά δύσκολο να εμπιστευτεί τους γύρω του, όμως κανείς δεν είναι πιο σίγουρος για μία απόφασή του από έναν Παρθένο.

featured photo: Unsplash / Stefan Lehner