Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας. Με βάση αυτό έχουμε αλλάξει ή προσθέσει νέους τρόπους γυμναστικής στην καθημερινότητά μας όπως επίσης έχουμε στραφεί προς την πιο υγιεινή διατροφή. Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας για καλύτερη διατροφή. Και συγκεκριμένα, ο χυμός καρότου του οποίου τα οφέλη είναι άκρως εντυπωσιακά. Ποια είναι αυτά;

Βελτιώνει την υγεία της όρασης 

Ο χυμός καρότου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που ωφελεί την όραση. Έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Εάν αφιερώνεις και εσύ λοιπόν άπειρες ώρες μπροστά από μια οθόνη, τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν φυσικό χυμό καρότου;

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το β-καροτένιο στον χυμό καρότου δεν είναι μόνο καλό για την υγεία της όρασης αλλά υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ανοσία είναι πως οι δύο βιταμίνες Α και C που βρίσκονται στον χυμό δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τα ανοσοκύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επίσης βοηθά στη μείωση των φλεγμονών.

Κάνει καλό στο δέρμα 

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, τα οποία κάνουν θαύματα για το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος. Η βιταμίνη C παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, η οποία διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

Μπορεί να έχει αντικαρκινική δράση

Μία ανάλυση δέκα διαφορετικών μελετών διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης χυμού καρότου και του μειωμένου κινδύνου για καρκίνο. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό οφείλεται στα φυτοχημικά του χυμού, τα οποία μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Τα αντιοξειδωτικά στον χυμό καρότου το καθιστούν ευεργετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η συχνή κατανάλωση χυμού καρότου συνδέεται με την  καλύτερη ροή αίματος. Αυτό σημαίνει ότι αν ψάχνεις το ιδανικό ρόφημα για πριν την προπόνηση σου, ο χυμός καρότου ίσως λειτουργήσει υπέρ σου, επιτρέποντάς σου να αναπνέεις πιο εύκολα ακόμα και όταν η προπόνηση γίνεται πιο έντονη.

Σημαντικό είναι πως για να φτιάξεις μόνη σου φυσικό χυμό καρότου δεν χρειάζεσαι πολλές συσκευές μαγειρικής. Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι μόνο μία. Έναν αποχυμωτή!

Και εδώ θα δεις δύο συνταγές για τους πιο εύκολους και υγιεινούς χυμούς καρότου:

  • Ο πράσινος χυμός καρότου

Θα χρειαστείς μόνο δύο πράσινα μήλα, τρία μεγάλα καρότα, πέντε φύλλα kale και δύο κομμάτια σέλερι. Πλύνε, καθάρισε και κόψε σε κομμάτια όλα τα υλικά, πρόσθεσέ τα στον αποχυμωτή και ο χυμός σου είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.

  • Ο κλασικός χυμός καρότο-μήλο

Για δύο ποτήρια θα χρειαστείς μόνο δύο καρότα, ένα μεγάλο κόκκινο μήλο και τον χυμό από ένα μικρό λεμόνι. Στύψε πρώτα το λεμόνι σε έναν στίφτη και μετά βάλε στον αποχυμωτή σου τα καρότα, τα μήλα και τον χυμό λεμονιού. Και έχεις έτοιμο τον χυμό για να ξεκινάς την κάθε ημέρα σου!