Ο Ζυγός είναι ο δίκαιος διπλωμάτης του ζωδιακού. Δεν είναι πονηρός, απλά έχει τα skills για να σε φέρει εκεί που θέλει και να πεις και ευχαριστώ. Σε μια σχέση, είναι καλός ακροατής, δίκαιος σύντροφος, παλεύει για την ισορροπία, ξέρει να φλερτάρει και τι να πει και αν το πάρει απόφαση, αφοσιώνεται με μοναδικό τρόπο. Έχει όμως και τα αρνητικά του χαρακτηριστικά, εκείνα που κάνουν έναν Ζυγό λίγο αναξιόπιστο και κάποιες φορές κουραστικό.

Πρακτικά, ξέρεις ότι έχεις σχέση με έναν Ζυγό όταν συμβαίνουν τα παρακάτω πέντε πράγματα:

Είναι αναποφάσιστος

Είτε το θέμα είναι οι επόμενες διακοπές σας, είτε η συγκατοίκηση και η επιλογή σπιτιού, ο Ζυγός απλά δε μπορεί να πάρει μια απόφαση. Θα σκέφτεται για μέρες τα υπέρ και τα κατά και με έναν περίεργο τρόπο κάθε φορά θα του βγαίνουν ίσα στο ζύγι. Αυτό εννοείται μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό αν είσαι σε σχέση μαζί του, μιας και θα καλείσαι να παίρνεις κάθε φορά εσύ τις αποφάσεις.

Μιλάει πολύ

Ο Ζυγός είναι ο τύπος που ποτέ δεν κλείνει μια συνομιλία. Ακόμα και σε μηνύματα. Αν δεν πεις εσύ το “καληνύχτα”, θα μπορούσε να σου μιλάει για ώρες. Ξέρει να ακούει και οι συμβουλές του είναι πολύτιμες και δίκαιες, μα απαιτεί το ίδιο και από τους άλλους. Μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του συνεχώς, πιστεύοντας πως έτσι διατηρεί τη σπίθα ζωντανή. Μα αυτό δε λειτουργεί έτσι για όλους.

Το FOMO

Είναι συχνό για τους Ζυγούς να αισθάνονται μονίμως πως “κάτι χάνουν”. Αυτός ο φόβος τους οδηγεί στο να δέχονται όλες τις προσκλήσεις, ακόμα και εκείνες της τελευταίας στιγμής. Εννοείται πως αν είναι δεδομένο πως θα τους ακολουθήσεις, δεν έχει πλάκα κάτι τέτοιο. Ειδικά, όταν με μαθηματική ακρίβεια -λόγω της αναποφασιστικότητας- ακολουθεί εσωτερικός διάλογος για το αν τελικά έκαναν καλά που πήγαν.

Είναι σκληρός με τον εαυτό του

Ο Ζυγός είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του. Μονίμως αναρωτιέται αν είναι αρκετά καλός σε οτιδήποτε κάνει. Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για ζώδιο που χρειάζεται αρκετή επιβεβαίωση. Αν αυτό δεν είναι στο στυλ σου, πιθανότατα σε κουράζει. Αν πάλι είναι, μην ξεχνάς να του κάνεις λίγο pampering, θυμίζοντάς του πόσο σημαντικός είναι για εσένα.

Θέλει τον χρόνο του μέχρι να αφοσιωθεί

Όταν ο Ζυγός αποφασίζει να αφοσιωθεί σε μια σχέση, είναι ο πιο πιστός σύντροφος. Απλά του παίρνει πάρα πολύ χρόνο μέχρι να φτάσει εκεί. Εσύ μπορεί να είσαι ερωτευμένη και να πιστεύεις πως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Κατά πάσα πιθανότητα, σκέφτεται το κατά πόσο είναι καλή ιδέα μια σχέση μεταξύ σας, και ζυγίζει τα πράγματα μέχρι να πάρει απόφαση. Και ξέρεις πως οι αποφάσεις δεν είναι το δυνατό του σημείο.

featured image: thetalko.com