Στην αρχή, όλα μοιάζουν ιδανικά. Ο ενθουσιασμός της πρώτης γνωριμίας κάνει κάθε σχέση να μοιάζει ειδυλλιακή και τα ελαττώματα μικρά και ασήμαντα.

Σταδιακά, η εξιδανίκευση φεύγει και δίνει τη θέση της στην εξοικείωση, που αποκαλύπτει τις θετικές, αλλά και τις λιγότερο καλές πτυχές ενός συντρόφου.

Αυτή η οικειότητα θα φέρει με τη σειρά της και τις πρώτες τριβές. Και είναι εκεί που θα πρέπει να αποφασίσεις εάν οι διαφορές με το ταίρι σου είναι αρκετά σοβαρές ώστε να δημιουργούν πρόβλημα στη σχέση ή όχι. Εάν νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη φάση που έχεις κάνει αρκετές προσπάθειες για να κάμψεις την ένταση, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τότε ένα διάλειμμα ίσως να είναι η ιδανική λύση.

Το theeverygirl.com αποκαλύπτει έξι σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως ήρθε η ώρα εσύ και το ταίρι σου να κάνετε ένα διάλειμμα στη σχέση σας.

1. Εκνευρίζεσαι πιο εύκολα απ’ ότι συνήθως

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν μπορεί να σου αρέσουν όλα στο ταίρι σου, είναι απολύτως φυσικό κάποια πράγματα να σε εκνευρίζουν. Αν, όμως, παρατηρήσεις ότι ο εκνευρισμός σου εμφανίζεται συχνότερα απ’ ότι συνήθως, τότε ίσως είναι η ώρα να προβληματιστείς. Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί νιώθεις έτσι και εάν μπορείς να το ξεπεράσεις, διαφορετικά συζήτα με το ταίρι σου την πιθανότητα ενός διαλείμματος από τη σχέση.

2. Οι συζητήσεις σας είναι βαρετές

Εάν η περίοδος όπου οι συζητήσεις με το ταίρι σου κρατούσαν ώρες, κρατώντας σου το ενδιαφέρον ολοζώντανο, αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση, σίγουρα κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η αρχή μιας σχέσης συνήθως πυροδοτείται από την έντονη επιθυμία να γνωρίσεις τον άλλο και οι πολλές ακόμη άγνωστες πλευρές του γεμίζουν το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Η εξοικείωση, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτό χάνεται απαραίτητα.

Στην περίπτωση που πλέον οι συζητήσεις σας περιορίζονται αποκλειστικά σε τυπικά ζητήματα ή επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να αναθερμάνετε την επικοινωνία στη σχέση και ένα διάλειμμα μπορεί να είναι αυτό που αναζητάτε.

3. Νιώθεις καλύτερα όταν δεν είστε μαζί

Μήπως η δυσφορία στη σχέση έχει φτάσει να είναι τόσο έντονη που τελικά προτιμάς τις στιγμές που δεν είστε μαζί; Εάν νιώθεις ανακούφιση όταν περνάτε χρόνο χώρια, τότε σίγουρα είναι η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα στη σχέση σου και να δεις πώς θα σε κάνει αυτό να νιώσεις.

Αν νιώσεις όμορφα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς ότι στην πραγματικότητα αυτή η σχέση έχει τελειώσει. Εάν όχι, τότε το διάλειμμα θα λειτουργήσει αναζωογονητικά και θα επιστρέψετε και οι δύο ανανεωμένοι στη σχέση.

4. Δεν κάνετε σεξ

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις. Ο ελεύθερος χρόνος στον οποίο εσύ και το ταίρι σου μπορείτε να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε μια ερωτική ατμόσφαιρα μπαίνοντας στο σεξουαλικό παιχνίδι είναι δύσκολο να βρεθεί. Ένα ζευγάρι που έχει φλόγα, όμως, θα διεκδικήσει αυτό το χρόνο και θα καταφέρει να εντάξει τη σεξουαλική εμπειρία στη ζωή του.

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να μην ενδιαφέρεται και τόσο για το πόσο καιρό έχετε να κάνετε σεξ ή να αδιαφορείς στη σκέψη να δημιουργήσεις ερωτική ατμόσφαιρα για να προκαλέσεις το ταίρι σου σε μια σεξουαλική εμπειρία, ένα διάλειμμα είναι μια μέθοδος που θα σας βοηθήσει να ανανεωθείτε, τονώνοντας εκ νέου τη σεξουαλική επιθυμία.

5. Το μέλλον σας μαζί μοιάζει αβέβαιο

Δε χρειάζεται να θέλει κανείς να παντρευτεί για να επιθυμεί να γνωρίζει τι γίνεται στη ζωή του και πώς θα προχωρήσει. Επομένως, εάν βρίσκεσαι σε μια σχέση, η μελλοντική πορεία της οποίας μοιάζει εντελώς αβέβαιη και σου δημιουργεί ανασφάλειες και ερωτηματικά, διεκδίκησε λίγο ατομικό χώρο και χρόνο.

Παίρνοντας απόσταση από τη σχέση, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς βλέπεις το μέλλον με αυτό το ταίρι και εάν αυτό που οραματίζεσαι ότι μπορείτε να έχετε σε ικανοποιεί.