Ανέβασες τα καλοκαιρινά, ανανέωσες τα μαγιό σου, αγόρασες τα απαραίτητα αντιηλιακά. Έκανες δηλαδή όλα αυτά που είναι απαραίτητα για το πακέτο του καλοκαιριού. Όμως για τις ελεύθερες, μαζί με όλα αυτά, συνήθως έρχεται και η αναζήτηση του καλοκαιρινού casual fling! Μια ανέμελη σχέση που κατά πάσα πιθανότητα έχει ημερομηνία λήξης μαζί με τα πρωτοβρόχια. Εδώ έρχομαι εγώ για να σε βοηθήσω να μην πέσεις στην παγίδα του έρωτα εάν ξέρεις πως είναι κάτι που δεν θα κρατήσει. 

Παρακάτω θα τα πιο σημαντικά tips & tricks που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι σίγουρη πως δεν θα καταλήξεις πληγωμένη, στεναχωρημένη, αγκαλιά με μια γαβάθα παγωτό και ένα μπουκάλι κρασί τον Σεπτέμβριο. 

Είναι απλά μία «φάση»

Ας αρχίσουμε από τα πιο βασικά. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σου το τι είναι αυτή η κατάσταση στην οποία έχεις μπλέξει. Μην περιμένεις πολλά και μην επενδύεις. Είναι μια κατάσταση από την οποία σίγουρα έχεις να κερδίσεις κάτι εφόσον σε περνάς καλά αλλά μέχρι εκεί.

Μην είσαι «μόνο» εκεί

Από την στιγμή που και οι δυο γνωρίζετε πως δεν είστε ζευγάρι και έχετε ξεκαθαρίσει το πως θα δουλέψει η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, είστε ελεύθερα πουλιά και οι δυο. Αυτό σημαίνει πως αν γνωρίσεις κάποιον άλλον στο beach bar με ένα cocktail στο χέρι και μην τον απορρίψεις επειδή σκέφτεσαι πως είσαι αλλού. Αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία του καλοκαιρινού fling. Δεν «είσαι» κάπου. Είσαι όπου επιλέγεις εσύ να είσαι. 

Μην κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια

Μην πέσεις στην παγίδα του να σκέφτεσαι πως αφού περάσει το καλοκαίρι και ξανά μπείτε και οι δυο στο πρόγραμμά σας θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Οπότε καλό είναι να έχεις στο πίσω του μυαλού σου πως μπορεί να μην είναι πια κομμάτι της ζωής σου και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αυτό. Το παν είναι να είσαι συνειδητοποιημένη!

Μην περνάτε όλο το χρόνο σας μαζί

Καλώς ή κακώς η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη. Γι’ αυτό δεν θα βοηθήσει εάν έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ακόμα και αν δεν έχεις ερωτευτεί, είναι λογικό να σου κακοφανεί πολύ όταν θα αλλάξουν οι συνήθειές σου. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να περνάς αρκετό χρόνο με τις φίλες και το fling σου να μην είναι η βασική σου προτεραιότητα. Χαλαρά και όπως βγει, αν βγει. 

Να είσαι στο τώρα

Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό που μπορώ να σου πω, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές casual σχέσεις αλλά για το καλοκαίρι και τη ζωή σου γενικότερα. Έχουμε την τάση να χαλάμε ό,τι καλό μας συμβαίνει μόνο και μόνο με τις σκέψεις μας. Όποτε αν θέλεις, θέσε έναν στόχο φέτος το καλοκαίρι, που θα είναι να μην σκέφτεσαι το τι και πως αλλά να μένεις στο τώρα και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή γιατί ο χρόνος θα περάσει πριν το καταλάβεις και θα γυρίσεις πάλι στο να ανεβάσεις τα χειμερινά και να κατεβάζεις τα μαγιό σου!