Η μόδα του καλοκαιρινού έρωτα

Τι θα γίνει με την αναζήτηση του έρωτα κάθε καλοκαίρι;

Σίγουρα έχουμε όλοι συνηθίσει τις ταινίες με τους καλοκαιρινούς έρωτες. Αυτούς που κρατάνε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και στο τέλος ο καθένας παίρνει πάλι το δρόμο του και μένει με τις γλυκές αναμνήσεις του καλοκαιριού. Έχουμε πλέον όλοι μπει στη νοοτροπία που σχεδόν «πρέπει» να είμαστε με κάποιον το καλοκαίρι γιατί δε νοείται να πάμε διακοπές μόνο με τις φίλες μας.

Εδώ έρχομαι εγώ λοιπόν να σου πω, πως δεν «πρέπει» τίποτα. «Πρέπει» ό,τι θέλεις εσύ!

Το πρόβλημα 

Αυτό το θέμα έχει τύχει να γίνει συζήτηση σε τραπέζι με γυναίκες και πολλά cocktails. Το πόρισμα ήταν πως και μόνες μας περνάμε καλά. Μάλιστα, τα καλοκαίρια που έχουμε περάσει ως ελεύθερες γυναίκες με την παρέα του εαυτού μας και των φίλων μας, είχαμε περάσει πιο ωραία από ότι ούσες σε μία καλοκαιρινή «σχέση». 

Σίγουρα πολλές γυναίκες νιώθουν λιγότερο χαρούμενες όταν δεν έχουν με κάποιον να μοιραστούν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. Κατανοητό. Είναι λογικό κάποιες φορές να ζηλεύουμε αυτό που δεν έχουμε. Όμως, όπως εσύ ζηλεύεις την κοπέλα που την κρατάει αγκαλιά ο αγαπημένος της, έτσι και εκείνη μπορεί να ζηλεύει εσένα που κάθεσαι με το βιβλίο σου ήρεμη και αραχτή στην άμμο γελώντας με τις φίλες σου. Πότε δεν ξέρεις τι περνάει από το μυαλό του καθενός και πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να θέλει ο καθένας. 

Το συμπέρασμα

Γι’ αυτό λοιπόν το σημαντικό σε μία τέτοια περίπτωση είναι να καταλάβεις εσύ τι θέλεις. Και σε ποια θέση θέλεις να βάλεις εσύ στον εαυτό σου φέτος το καλοκαίρι. Μπορεί να είσαι σε μία φάση που ο έρωτας με ημερομηνία λήξης στα πρώτα πρωτοβρόχια να είναι αυτό που χρειάζεσαι. Όποτε μαζί σου, αυτό ακριβώς να ψάξεις!

Από την άλλη, μπορεί να θέλεις φέτος το καλοκαίρι να ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες με τις φίλες σου και την οικογένεια σου και αν κάτι προκύψει καλώς. Αλλά είναι σημαντικό όλες να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε πως ενώ μπορεί κοινωνικά το ζητούμενο να είναι το να έχεις κάποιον στο πλάι σου το καλοκαίρι, αυτό τελικά δεν ισχύει για όλες.

Ακριβώς όπως είναι και τα ποδηλατικά σορτς με τα σακάκια. Σε όλες μας μπορεί να αρέσει αυτή η μόδα, αλλά δεν χρειάζεται να υποκύψουμε εάν δεν μας αντιπροσωπεύει. 

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.