Είμαστε σίγουροι πως σου έχει τύχει πολλές φορές να φας μακαρόνια, φασόλια, μήλα κι άλλες τέτοιου είδους -αγαπημένες- τροφές και μετά από λίγα λεπτά να νιώθεις την κοιλιά σου να φουσκώνει.

Εμείς για να σε απαλλάξουμε από αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα, σου παρουσιάζουμε κάποιες ασκήσεις stretching που διαρκούν το πολύ 5 λεπτά και μπορούν να κάνουν την κοιλιά σου να επανέλθει και το τζιν σου να μην κλείνει μετά δυσκολίας!

Άσκηση #1

vitalizemagazine.com

Ξαπλώνεις σε κάποιο ειδικό χαλάκι γυμναστικής και λυγίζεις τα γόνατα σου στο πλάι σε ορθή γωνία. Τεντώνεις το ένα σου χέρι παράλληλα με το πάτωμα και με το άλλο μπορείς να κρατάς τα γόνατά σου. Στρίβεις τους γοφούς σου από τη μία πλευρά και το κεφάλι σου από την άλλη για 30 δευτερόλεπτα. Την ίδια άσκηση επαναλαμβάνεις για ακόμη 30 δευτερόλεπτα για την άλλη πλευρά.

Άσκηση #2

nuum.com

Καθώς έχεις ξαπλώσει με την πλάτη στο πάτωμα, φέρνεις τα γόνατα σου κοντά στο στήθος σου σχηματίζοντας ορθή γωνία. Στη συνέχεια, ανοίγεις σιγά σιγά τα πόδια σου ώστε να βρίσκονται το ένα στα δεξιά και το άλλο στα αριστερά σε παράλληλη θέση. Περιστρέφεις τον κορμό σου, διατηρώντας τη στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα.

# Άσκηση 3

forte.com

Σε αυτήν την άσκηση, έχεις όρθιο τον κορμό σου με σκοπό να σχηματίζει ορθή γωνία με τα πόδια σου. Έπειτα, φέρνεις το αριστερό σου πόδι διαγώνια στο δεξί και το υποβοηθάς με τον δεξιό σου αγκώνα. Διατηρείς αυτό το «δέσιμο» για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εφαρμόζεις την άσκηση και στο άλλο πόδι.

Διάβασε επίσης: 3 συχνά λάθη που κάνεις στο stretching
featured image: unsplash.com