Στην αγκαλια των Embrace savoirville.gr

..με την Ελισάβετ Αθανασία και Εύα Κρητικοπούλου.

Μινιμαλισμός και παγιέτες, διακριτικές διαφάνειες και επιβλητικά βολάν, θηλυκές λεπτομέρειες και αυστηρά, γεωμετρικά κοψίματα, τα Embrace Brand συμφιλιώνουν τις αντιθέσεις που κατοικούν σε κάθε γυναίκα, όπως άλλωστε αντίθετες δηλώνουν και οι δύο σχεδιάστριες που κρύβονται πίσω από τη μάρκα, Ελισάβετ Αθανασία και Εύα Κρητικοπούλου. Τις συναντήσαμε και μας δίνουν τα κλειδιά για αυτήν την απρόσμενη μίξη, σε μία αισθητική που παίζει συνεχώς με το άσπρο-μαύρο.

Στην αγκαλια των Embrace savoirville.gr
AURA PHOTOGRAPHY

Πώς ξεκίνησαν τα Embrace; Η αρχική ιδέα της συνεργασίας μας ήρθε εντελώς απρόσμενα ένα βράδυ, αφότου είχαμε μόλις τελειώσει τις σπουδές μας στο σχέδιο μόδας. Όσο προχωρούσε η συζήτηση, τόσο ενδιαφέρουσα μας φαινόταν η μίξη των δυο διαφορετικών αισθητικών μας σε ένα brand και πάνω σε αυτό το στοιχείο έχουν δομηθεί τα Embrace.

Θέλατε πάντα να δουλέψετε στη μόδα; Τι σπουδές κάνατε; Η μόδα ήταν πάντα εκεί. Ξέραμε από νωρίς με τι θέλαμε να ασχοληθούμε, και έτσι βγήκε αβίαστα. Προτού καταλήξουμε στον επιθυμητό στόχο μας να σπουδάσουμε σχέδιο μόδας, περάσαμε και οι δυο από άλλες σχολές. Είχαμε μια κοινή πορεία καθώς σπουδάσαμε σχέδιο μόδας και πατρόν μαζί, συνεχίσαμε δουλεύοντας στο ίδιο brand ένα χρόνο ως fashion assistants και καταλήξαμε μαζί να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης σας; Αγαπημένοι σχεδιαστές; Ο τρόπος με τον οποίο εμπνεόμαστε έρχεται συνειρμικά και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το γεγονός ότι έχουμε αρκετά διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις. Αυτό από μόνο του μας εμπνέει διότι προσπαθούμε να ανακαλύψουμε η μια την άλλη και συνδέουμε πολλά αντικρουόμενα και συμπληρωματικά στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε μια ιδέα. Σχεδιαστές τη δουλειά των οποίων θαυμάζουμε είναι οι SimoneRocha, A.F. Vandevorst, CommedesGarcons, DionLee καιMolly Goddard.

Δυο λόγια για την τελευταία σας collection ; Η SS16 συλλογή ξεκίνησε να σχεδιάζεται ενώ είχαμε στο μυαλό μας το γεγονός ότι σε κάθε γυναίκα ενυπάρχει το σκοτεινό και το φωτεινό στοιχείο. Μια γυναίκα ακόμα και όταν δείχνει αυστηρή έχει μέσα της μια πιο θηλυκή και παιχνιδιάρικη πλευρά καθώς και το αντίθετο. Αυτό μας οδήγησε στο να χρησιμοποιήσουμε σε total black σύνολα παιχνιδιάρικα στοιχεία όπως παγιέτες και λουλούδια ριγμένα ανάμεσα σε layers υφασμάτων. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να τονίσουμε την ύπαρξη των αντικρουόμενων στοιχείων της γυναικείας φύσης. Οι conceptual λεπτομέρειες και το δημιουργικό πατρόν χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας σε κάθε σεζόν.

Στην αγκαλια των Embrace savoirville.gr

Τι έχει να πει η μόδα στην Ελλάδα αυτήν την εποχή; Πόσο δύσκολο είναι να αναπτυχθεί μία νέα μάρκα ρούχων; Μας δημιουργεί μια αίσθηση αισιοδοξίας το γεγονός ότι, παρά την αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, καινούργιες ιδέες, brands και δημιουργοί, ειδικά νέοι, ξεκινούν κάτι δικό τους και βλέπουμε όλο και περισσότερες αξιόλογες προτάσεις στο χώρο της μόδας. Υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες στο να αναπτυχθεί ένα καινούργιο brand λαμβάνοντας υπόψιν τους εξωτερικούς παράγοντες που σχετίζονται με την οικονομική κρίση αλλά έτσι και αλλιώς όλα φαίνονται αδύνατα μέχρι να υλοποιηθούν. Η εμπειρία και η γνώση που αποκομίζεις όταν ξεκινάς ένα τέτοιο εγχείρημα είναι από μόνα τους πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

Τα μελλοντικά σας σχέδια για τα Embrace; Καθώς τα EMBRACE έχουν γεννηθεί πολύ πρόσφατα και είναι η προέκταση του εαυτού μας, θέλουμε να εξελίσσονται μαζί μας και κάθε σεζόν οι συλλογές να γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες και να εμπλουτίζονται καλλιτεχνικά. Έχουμε πολλές ιδέες και σχέδια για το άμεσο μέλλον και αυτήν τη στιγμή δουλεύουμε ώστε να τα υλοποιήσουμε.

Στην αγκαλια των Embrace savoirville.gr
AURA PHOTOGRAPHY
Photographer | Yannis Fragos Fashion Director | Notis Sakoulas Model | Dione Tsatse Makeup\Hair | Denise Maragkos Photographer’s Assistant | George Fountoulakis