Κις με σπανακι, φετα και μπεικον

Μπορείς να τη δοκιμάσεις στο brunch με σαλάτα στο πλάι το σαββατοκύριακο. Μπορεί να γίνει συνοδευτικό για κυρίως γεύμα. Σέρβιρε το με λευκό παγωμένο κρασί στο μπαλκόνι σου.

bacon-mushroom-spinach-quiche-

Υλικά:

250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 6 φέτες μπέικον 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 500 γρ σπανάκι καθαρισμένο 1 κούπα νερό 1/2 τυρί φέτα θρυμματισμένο 1/4 τριμμένη παρμεζάνα 1/2 τριμμένη μοτσαρέλλα αλάτι και πιπέρι Οδηγίες: Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Κράτησε το σπανάκι με όσο λιγότερα υγρά γίνεται. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Σώταρε περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Σ ένα μπολ ανακάτεψε τα μαγειρεμένα μανιτάρια με το σπανάκι, τα αυγά, τα τυριά, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Λάδωσε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις και ρίξε το μείγμα. Ψήσε στους 200 βαθμούς για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια καλά.

Άφησε το να κρυώσει και κόψε σε 6 κομμάτια.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.