Στη ταινία “The Light Between Oceans” o Michael Fassbender και η Alicia Vikander πρωταγωνιστούν σε μια ζευγάρι που ερωτεύεται, παντρεύεται και ζει σ ένα φάρο.

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller βιβλίο του M. L. Stedman. Ο Michael Fassbender υποδύεται τον Tom Sherbourne, ένα Βρετανό βετεράνο του Β Παγκοσμίου Πολέμου που αναζητά ηρεμία και γαλήνη μετά τον πόλεμο δουλεύοντας μόνος σε ένα φάρο στην Αυστραλία. Εκεί, ερωτεύεται με την Isabel (Alicia Vikander) η οποία έχασε τα δύο αδέλφια της στον πόλεμο.

Οι δύο τους θα προσπαθήσουν δύο φορές για ένα μωρό. Και οι δύο απόπειρες καταλήγουν σε αποβολές. Λίγο μετά το θάνατο του δεύτερου παιδιού τους, μια μικρή βάρκα παρασύρεται προς την ακτή που βρίσκεται ο φάρος τους. Μέσα θα βρουν ένα κοριτσάκι με τον πατέρας της, ο οποίος είναι νεκρός. Εδώ, η ταινία μετατρέπεται σε όχι μόνο μια ταινία αγάπης, αλλά ένα ηθικό δίλημμα. Πρέπει να κρατήσουν το παιδί στη ζωή τους; Ή θα πρέπει να ειδοποιήσουν τις αρχές και να την στείλουν σε ένα ορφανοτροφείο;

Η ταινία γυρίστηκε σε μια πραγματική χερσόνησο με τον δικό της φάρο στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας ενώ τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι απολαυστικά λεπτομερή. Η DreamWorks είχε τη σοφία να προσλάβει τον Cianfrance των ταινιών”Blue Valentine”και ”The Place Beyond the Pines”.

Ας σημειώσουμε σ αυτό το σημείο ότι ο Cianfrance έχει κάποια δόση καλοτυχίας αφού Fassbender και Vikander γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας το 2014, κάτι που έγινε και με τον Gosling και την Mendes στο ”Τhe Place Beyond the Pines”.

image (Medium)