Σαν παιδί, δεν κοιμήθηκα σχεδόν ποτέ στο σπίτι κάποιου φίλου ή φίλης μου. Δεν θυμάμαι τον λόγο, υποθέτω ότι προτιμούσαμε να βγαίνουμε έξω και μετά να γυρίζει ο καθένας στο δικό του. Ως ενήλικη όμως έκανα αρκετές φορές sleepover σε κάποιους -κυρίως- συντρόφους μου με τους οποίους είχα μια κάπως πιο επίσημη σχέση. Στα one night stand, για να είμαι ειλικρινής προτιμούσα να επιστρέφω στην οικειότητα που μου προσφέρει το κρεβάτι μου.

Γενικά δεν είμαι μεγάλη fan του sleepover καθώς δεν κοιμάμαι καλά σε ξένο περιβάλλον, όμως είναι κάτι που μου συμβαίνει αραιά και που. Ακριβώς όμως επειδή δεν το πολυαγαπάω, έχω κάνει πολύ ξεκάθαρους μέσα μου τους κανόνες για να γίνει σωστά και για τις δυο πλευρές.

Ειδικά στις μέρες μας που το ‘δεν θέλω σχέση’ είναι η νέα σχέση, όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι κοιμούνται και ξυπνάνε σε εφήμερα κρεβάτια επομένως είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις όσο το δυνατόν πιο σωστά δίπλα σε έναν –λίγο- ξένο, που μπορεί και να μην ξαναδείς.

One Night Stand

Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να κοιμηθείς στο σπίτι κάποιου με τον οποίο είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ξαναδείς, αλλά έστω ότι έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, επομένως να τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση: Συνήθως λοιπόν έχεις μαζί σου μόνον τα ρούχα που φοράς. Αν δεν είσαι OCD χαρακτήρας δεν κουβαλάς πάνω σου ή στο αυτοκίνητό σου αντικείμενα για ένα sleepover. Προσωπικά το κάνω αν και δεν μου αρέσουν τα sleepover αλλά είμαι OCD χαρακτήρας.

Επομένως, έχεις πάνω σου ουσιαστικά το κινητό σου, τα κλειδιά σου, κάποια χρήματα, ίσως ταυτότητα, μπορεί προφυλακτικά και κατά πάσα πιθανότητα καλλυντικά. Σε κάθε περίπτωση, με μόνο αυτά τα εφόδια, αντιλαμβάνεσαι ότι θα χρειαστείς σύντομα πράγματα που δεν έχεις, άρα φεύγεις το συντομότερο δυνατόν για να σου λείψουν όσο γίνεται λιγότερο.

Πληρώνεις για το ταξί σου φυσικά αν δεν έχεις αυτοκίνητο και δεν μένεις για πρωινό, εκτός κι αν συμβεί plot twist και σου το ετοιμάζει ήδη στην κουζίνα όταν ανοίξεις τα μάτια σου.

Fling

Eάν είσαι στη φάση του φλερτ με κάποιον και βγαίνετε, περνάτε καλά έξω και μετά πάτε στο σπίτι και κάνετε σεξ μέχρι τελικής πτώσης το πιο πιθανόν είναι να είσαι προετοιμασμένη και για κάποια sleepovers. Έτσι έχεις μαζί σου κάποια παραπάνω από τα άκρως απαραίτητα πράγματα τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα σου αλλά και την ‘σοβαρότητα’ του φλερτ σας. Εννοείται πως επειδή είστε στον πρώτο καιρό που βγαίνετε, είσαι πάντοτε πολύ καλά ντυμένη και με άψογο μακιγιάζ και δεν θέλεις και τόσο πολύ να σε δει απεριποίητη και αγουροξυπνημένη γι’ αυτό και έχεις κάνει τα κουμάντα σου σχετικά.

Προφανώς και σε μια τσάντα τύπου long weekend (αυτή που έχουμε οι ψυχαναγκαστικοί πάντοτε μαζί μας δηλαδή) έχεις οδοντόβουρτσα, μια αλλαξιά εσώρουχα, ντεμακιγιάζ, κάποιο outfit για να νιώσεις πιο άνετα την επόμενη ημέρα και διάφορα άλλα ψιλοπράγματα τα οποία θα χρειαστείς για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο (π.χ. φορτιστή).

Εδώ όταν φύγεις δεν έχει καμία σημασία ποιος θα πληρώσει το ταξί. Αυτό που έχει σημασία είναι αν θα ξεχάσεις –επίτηδες- ή αν θα σου προτείνει εκείνος να αφήσεις την οδοντόβουρτσά σου στο μπάνιο του. Το πρωινό την επόμενη μέρα είναι δεδομένο, το μόνο που δεν είναι δεδομένο είναι ποιος από τους δυο σας θα το ετοιμάσει.

Βoyfriend

Mόλις είναι πλέον official, το sleepover πρέπει κανονικά να μετονομαστεί, καθώς το κάνεις πολύ συχνά και με μεγάλη διάρκεια, ενώ τα πράγματά σου είναι κι εδώ, κι εκεί και παραπέρα, φοράς τα εσώρουχα και τα πουκάμισά του κι εκείνος ελπίζεις πως όχι. Αν λοιπόν δεν συζείτε, ξέρεις πολύ καλά τι έχεις αφήσει σπίτι του και τι μπορεί να χρειαστείς κι απλά το κουβαλάς κι αυτό και στο τέλος διαπιστώνεις ότι έχεις περισσότερα πράγματα στο δικό του σπίτι παρά στο δικό σου.

Απολαμβάνεις κοινώς τα καλά μιας μακροχρόνιας σχέσης η οποία δεν σε ξεβολεύει και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Εδώ δεν χρειάζονται ταξί κι αν χρειαστούν συνήθως τα παίρνετε παρέα. Όσο για το πρωινό, ο καθένας ξέρει τι καφέ πίνει ο άλλος, τι τρώει, τι δεν τρώει, καθώς και τι ώρα ξυπνάει και σε τι mood κάθε πρωί.

Το relationship status σχέση είναι το πιο χαλαρό για να κοιμηθεί κάποιος στο χώρο του άλλου καθώς ουσιαστικά είναι ένα βήμα πριν τη συγκατοίκηση: αν το καλοσκεφτείς κάθε φορά που κοιμάστε μαζί είστε ένα βήμα πιο κοντά της. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτεροι κανόνες, είσαι απλά ο εαυτός σου γιατί δεν μπορείς να προσποιείσαι κάποια άλλη για την υπόλοιπη πιθανόν ζωή σου.