Αν έχεις σκύλο είναι σαν να έχεις κάποια προνόμια στην καραντίνα. Αφενός, δεν είσαι μόνη, αλλά με ένα από τα αγαπημένα σου πλάσματα στον κόσμο. Αφετέρου, έχεις μια εντελώς νόμιμη δικαιολογία να βγεις από το σπίτι για μια βόλτα. Παρόλα αυτά, ο σκύλος σου μπορεί και να σου δείξει τον τρόπο να είσαι πιο υγιής και ευτυχισμένη σε αυτή την παράξενη περίοδο.

Ναι, ο σκύλος σου άθελά του σου δίνει κάποια μαθήματα αυτή τη στιγμή.

Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα

Θα έχεις παρατηρήσει πως ο σκύλος σου δείχνει να εκτιμά τον ύπνο. Είναι αλήθεια, τα σκυλιά κοιμούνται πολλές ώρες, ίσως και σε σημείο που σε κάνουν να απορείς. Κοιμούνται και κατά τη διάρκεια της μέρας, εκτός από το βράδυ, ειδικά μετά από το φαγητό ή από σωματική δραστηριότητα. Ίσως να προσπαθούν να μας μάθουν πως πολλές φορές είναι απόλυτα ΟΚ το να μην κάνεις τίποτα. Έτσι, έχεις κάθε δικαιολογία να “κοιμήσεις” τη φωνή που σε καλεί να προσπαθήσεις με το ζόρι να κάνεις κάτι παραγωγικό με τον χρόνο σου, και απλά να πάρεις έναν καλό μεσημεριανό ύπνο.

Βάλε τη συνιστώσα ‘ποιότητα’ στη διατροφή σου

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Pit Bulls Of Instagram (@pitbullsofinstagram) on

Για τον τετράποδο φίλο σου επιλέγεις προσεκτικά τροφή και τηρείς το διατροφικό του πρόγραμμα. Γιατί αυτό που είναι τόσο δεδομένο για την υγεία του σκύλου σου, να μην είναι και για τη δική σου; Ακριβώς όπως κοιτάζεις προσεκτικά τις ετικέτες των τροφών και επιλέγεις τα συστατικά με βάση τις ανάγκες του, θα πρέπει να το κάνεις και για τον εαυτό σου. Αυτή η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή που ισχύει για τον μικρό σου φίλο, θα πρέπει να ισχύει και για εσένα την ίδια. Χωρίς εκπτώσεις.

Κάνε ό,τι σε κάνει χαρούμενη

Παρατήρησε για λίγο τον σκύλο σου. Κοιμάται όποτε νιώθει ότι απλά θέλει να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση της μέρας απλά παίρνει το παιχνίδι του και το φέρνει μπροστά στα πόδια σου περιμένοντας να αποδεχτείς την πρόκληση. Ξαπλώνει με όποιον τρόπο θέλει και αν θεωρεί πως είναι πιο άνετο το να ξεκουραστεί ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να σκεφτεί αν είναι τόσο αστείος που θα καταλήξει να γίνει στόρι στο Instagram σου. Κάνει απλά ό,τι τον κάνει χαρούμενο την κάθε στιγμή και χαρούμενο τον κάνουν τα πιο απλά πράγματα. Η αγαπημένη του λιχουδιά, η λέξη “βόλτα” και ένας καλός άνετος ύπνος χωρίς πρόγραμμα και ιδιαίτερα rituals.

featured image: Well+Good