Στα 27 χρόνια από την στιγμή που η 51-ήμερη αντιπαράθεση των Branch Davidians με το FBI, υπήρξαν πολλές ιστορίες για το πώς συνέβησαν τα πράγματα. Όμως, η mini-series της Paramount το 2018 με τίτλο ‘Waco’, φαίνεται να είναι εκείνη που εξιστορεί το συμβάν καλύτερα απ’ όλους.

Το Waco ακολουθεί την ιστορία ενός ένοπλου αγώνα μεταξύ του FBI και των μελών της θρησκευτικής ομάδας Branch Davidians, το οποίο κατέληξε με τον θάνατο τεσσάρων ερευνητών και έξι ατόμων από τους Branch Davidians

Από το τέλος του Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου του 1993, οι ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής έστησαν ενέδρα στη σέκτα, όπου σκοτώθηκαν συνολικά, 86 άνθρωποι, εκ των οποίων τα 25 ήταν παιδιά.

imdb.com

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από δύο βιβλία, το “A Place Called Waco: A Survivor’s Story by Branch Davidian survivor David Thibodeau” και το “Stalling for Time: My Life As An FBI Hostage Negotiator by FBI negotiator Gary Noesner” που σύμφωνα με το περιοδικό Time, αυτοί οι δύο συγγραφείς, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο σετ της σειράς ως σύμβουλοι της παραγωγής.

imdb.com

Η Julia Garner, η οποία υποδύεται ένα μέλος του Branch Davidian, τη Michelle Jones στη σειρά, έκανε αρκετά μεγάλη έρευνα για τον χαρακτήρα της, καθώς οι πληροφορίες για εκείνη ήταν πολύ πιο δυσεύρετες απ’ ό,τι για τον Koresh. Η Michelle αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων στη σέκτα του Branch Davidian οι οποίοι δεν έχουν καθόλου φωνή:  οι γυναίκες, μερικές εκ των οποίων ήταν «πνευματικές σύζυγοι του Koresh» και ήταν εκεί για καθαρά για λόγους αναπαραγωγής.

Βέβαια, το Waco λέγεται πως έχει κάποια μικρά λάθη στις λεπτομέρειες, μαζί με το ότι ο Koresh ξεκίνησε το Branch Davidians

Στην πραγματικότητα εκείνος που το ξεκίνησε ήταν ο Victor Houteff το 1930. Όπως επίσης και το γεγονός πως αυτό ήταν το τέλος της σέκτας, ενώ φήμες λένε πως υπήρχε ένα δεύτερο κύμα Davidians στο Mount Carmel από τον Charles Pace. Όμως, μερικές φορές οι μικρές αλλαγές στις λεπτομέρειες είναι αυτά που χρειάζεται ένα δράμα για να κάνει τον χαμό που χρειάζεται στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Παρόλα αυτά, ο Thibodeau δήλωσε στη The Bangor Daily News πως ”το Waco είναι η μόνη σειρά μέσα στην οποία λέγονται πολλές πλευρές της ιστορίας.”

featured image: imdb