Όπως όλοι αυτόν τον καιρό, έτσι και η Warner Bros έπρεπε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας της νέας ταινίας In the Heights. Με όλες τις πρεμιέρες να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας τον φετινό Ιούνιο θα έπρεπε να αναβληθεί. Έτσι κι έγινε.

Έτσι, το In the Heights απέκτησε νέα ημερομηνία κυκλοφορίας, στις 18 Ιουνίου το 2021. Αυτόματα κατέβηκε πολύ κάτω στην watchlist μας μιας και θα πρέπει να περιμένουμε καιρό. Γιατί, όμως, όλος αυτός ο χαμός για τη συγκεκριμένη ταινία; Γιατί πρόκειται για τη μεταφορά του θρυλικού Broadway μιούζικαλ του Lin Manuel Miranda στη μεγάλη οθόνη. Όταν έκανε την πρεμιέρα του στη σκηνή του Broadway το 2008, αμέσως όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Αυτό το επιβεβαίωσαν και οι 13 υποψηφιότητες στα βραβεία Tony, από τις οποίες απέσπασε 4 βραβεία. Στίχοι και μουσική, όλα φυσικά, επιμελημένα από τον Lin Manuel Miranda.

Όπως στην παράσταση, εκεί στην ταινία, η ιστορία διαδραματίζεται στην περιοχή Washington Heights στο Manhattan. Εκεί ο Usnavi, ένας μπακάλης, oνειρεύεται να κλείσει το μαγαζί του και να πάει να μείνει στη Δομινικανή Δημοκρατία απ’όπου κατάγονται οι γονείς του, αφού κληρονόμησε μια μεγάλη περιουσία από τη γιαγιά του. Για να πάρει όμως την απόφαση αυτή θα περάσει από πολλά στάδια και η σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη διαδικασία.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Jon M. Chu, του οποίου την εξαιρετική δουλειά είχαμε ξαναδεί στο Crazy Rich Asians. Πρωταγωνιστής της ταινίας στον ρόλο του Usnavi δεν είναι άλλος από τον Anthony Ramos που οι περισσότεροι γνώρισαν μέσα από το Broadway μιούζικαλ Hamilton. Αυτό μάλιστα είναι η επόμενη επιτυχία του Lin Manuel Miranda που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ramos.

H ταινία έχει πολύ τραγούδι, χορό και μια καλοκαιρινή αύρα. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αναβλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι. Θα ήταν άστοχο να κυκλοφορήσει φθινόπωρο ή χειμώνα. Όπως είπε και ο Miranda, όταν θα μπορέσουμε να ξαναμαζευτούμε όλοι μαζί, θα έχουμε αυτή την ταινία. Και θα έχουμε καλοκαίρι. Το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μας. 

 featured image: playbill.com