Ο αλκοολισμός είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κι αν τύχει και το δούμε θα είναι σίγουρα κάτω από το λάθος πρίσμα. Φωτεινή εξαίρεση γι’αυτό αποτελεί η νέα σειρά Single Drunk Female, που αφηγείται την πορεία της 28χρονης Samantha προς τη νηφαλιότητα.

Στο Single Drunk Female, η Samantha μετά από απανωτά breakdowns καλείται να πατήσει ‘επανεκκίνηση’ στη ζωή της

Μαθαίνοντας την ιστορία της, καταλαβαίνουμε ότι ο αλκοολισμός είναι κάτι που κόστισε στη Samantha τις φιλίες της, τη σχέση της, αλλά και τη δουλειά της. Ανάμεσα σε αυτά που μαθαίνουμε είναι το ότι εξαιτίας του αλκοόλ έχει επιτεθεί στο αφεντικό της και έχει προκαλέσει ένα τροχαίο. Άνεργη και υπό δικαστική επιτήρηση, επιστρέφει στο σπίτι της μητέρας και στο παιδικό της δωμάτιο. Εκεί ξεκινά και η προσπάθεια της να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. Ωστόσο, όσα συμβαίνουν γύρω της φαίνεται να μην την αφήνουν.

Η Sam πρέπει να ξαναμάθει να είναι κόρη, φίλη και ενήλικη, χωρίς τη βοήθεια του αλκοόλ. Αυτό την οδηγεί σε πολλές φιλοσοφικές αναζητήσεις και συζητήσεις, πάντοτε όμως με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Η ωριμότητα της χτυπάει την πόρτα, το ίδιο και οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες των υπόλοιπων απέναντι της.

H σειρά περιγράφει μία παγκόσμια εμπειρία απεξάρτησης, αποτοξίνωσης και αποκατάστασης

Ναι, καμία εμπειρία δεν είναι ίδια με την άλλη. Ωστόσο, παρακολουθώντας την Sam να είναι εξαντλημένη 24/7, υπάρχει μία μικρή ταύτιση. Λίγο πολύ, τα τελευταία δύο χρόνια, όλοι κληθήκαμε να απαγκιστρωθούμε από καταστάσεις στις οποίες ήμασταν βυθισμένοι και να πατήσουμε ένα γερό restart. Για άλλους μπορεί να ήταν κάτι τόσο σοβαρό όπως το αλκοόλ, ενώ για άλλους τοξικές σχέσεις ή τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα. Όπως και να’ χει, το Single Drunk Female καταφέρνει να διηγηθεί μία πανανθρώπινη ιστορία.

Αυτό οφείλεται και στο ότι η σεναριογράφος της σειράς, υπήρξε εθισμένη στο αλκοόλ. Σήμερα, έχει καταφέρει να είναι 7 χρόνια νηφάλια και η εμπειρία της είναι αυτή που την οδήγησε να γράψει την ιστορία της Sam. Μπορεί να πρόκειται για ένα σκοτεινό θέμα με πολλές παραμέτρους, το Single Drunk Female όμως παραμένει μία ιστορία ελπίδας, που έχει τα πάνω και τα κάτω της.