Όλες γνωρίζουμε πως ένα λάθος χρώμα ή ένας λάθος συνδυασμός αποχρώσεων, μπορεί να είναι «καταστροφικός» για το αποτέλεσμα του μακιγιάζ. Επιλέξαμε λοιπόν τους 5 πιο έξυπνους συνδυασμούς, ανάμεσα σε lipstick και ρουζ, που μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα και να σε κάνουν να μη διαφέρεις σε τίποτα από μια pro makeup artist!

# Burgundy & Malbec

Sephora Burgundy Spirit Lipstick
Sephora Burgundy Spirit Lipstick
Mac Fever Blush
Mac Fever Blush

Αν επιλέξεις να φορέσεις ένα lipstick σε burgundy απόχρωση, τότε ο τέλειος συνδυασμός είναι αυτός του ρουζ σε malbec. Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι στο χρώμα του κρασιού, ένα σκούρο χρώμα που δείχνει αρκετά έντονο στα μήλα. Αυτός ο συνδυασμός ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος και δημιουργεί ένα αρκετά σκούρο αποτέλεσμα. Για να μην υπερβάλλεις στα χρώματα προσπάθησε να αποφύγεις τη μεγάλη ποσότητα του ρουζ στο πινέλο και έπειτα σβήσε προσεκτικά ό,τι “περισσεύει” με τα δάχτυλα σου.

# Fuchsia & Dusky pink

Mac Candy Yum Yum Lipstick
Mac Candy Yum Yum Lipstick
Benefit Lollitint Candy Orchid
Benefit Lollitint Candy Orchid

Αν είσαι λάτρης του φούξια στα χείλη, επίλεξε να το συνδυάζεις με ένα ρουζ σε απαλή ροζ απόχρωση. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια ισορροπημένη αντίθεση ανάμεσα σε ένα πολύ έντονο χρώμα και σε ένα σε ένα soft όπως είναι το dusky pink. Εστίασε κυρίως στο χρώμα των χειλιών με ένα σταθερό lipstick και δώσε μια φρεσκάδα στα μήλα με μια μικρή ποσότητα ρουζ.

# Purple & Peach tones

Dior Poison Purple Lipstick
Dior Poison Purple Lipstick
Nars Orgasm Liquid Blush
Nars Orgasm Liquid Blush

Το μοβ lipstick στα χείλη δημιουργεί από μόνο του ένα έντονο αποτέλεσμα, οπότε και χρειάζεται μια ήπια απόχρωση για τα μήλα. Κατάλληλη επιλογή αποτελεί ένα ρουζ σε peachy τόνους και κατά προτίμηση σε υγρή μορφή. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος και προσδίδει λάμψη και και fresh αίσθηση στην επιδερμίδα.

# Orange & Tangerine

Clinique Orange Burst Lipstick
Clinique Orange Burst Lipstick
Mac Bright Response" Blush
Mac Bright Response” Blush

Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, μπορείς να επιλέξεις ένα συνδυασμό σε orange τόνους. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή του ρουζ θα κινείται στους τόνους του πορτοκαλί και συγκεκριμένα της απόχρωσης tangerine (μανταρίνι). Έτσι θα πετύχεις ένα αποτέλεσμα πολύ καλοκαιρινό που ταιριάζει απόλυτα σε μαυρισμένο δέρμα αλλά και σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

# Chocolate & Poppy

Sephora Oui Creme Lipstick
Sephora Oui Creme Lipstick
Mac Never Say Never Blush
Mac Never Say Never Blush

Το σοκολατί ή σκούρο καφέ στα χείλη είναι η must επιλογή για κάθε επιδερμίδα. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα ρουζ σε πιο κόκκινους τόνους, ώστε να δημιουργηθεί μια αντίθεση. Για να αποφύγεις τις υπερβολές, προσπάθησε να “σβήσεις” το ρουζ, ώστε να μην φαίνεται πολύ έντονο. Σε αυτό θα σε βοηθήσει πολύ ένα επαγγελματικό πινέλο και φυσικά η χρήση κατάλληλης ποσότητας του προϊόντος.

Δες ακόμη: Γιατί να τολμήσεις την κίτρινη σκιά αυτή την Άνοιξη

featured image: StyleCaster