Η @themothercook έφτιαξε το πιο απλό και γευστικό burger τελευταίας στιγμής!

Ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, έτοιμα στο πι και φι ή αγορασμένα από το κρεοπωλείο για μεγαλύτερη ευκολία. Αφράτα φρέσκα ψωμάκια, λίγο κρεμμύδι, λίγη ντομάτα και το αγαπημένο σου chutney. Από τα πιο γρήγορα και εύκολα πιάτα που μπορείς να ετοιμάσεις για μεγάλη ή μικρή παρέα.

Υπάρχουν απλά εκείνες οι μέρες που θες όλα να γίνουν γρήγορα.

Υλικά για 4 burgers:

800 γρ σπάλα μορχαρίσια σε κιμά

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

2 ντομάτες

spicy mango and ginger chutney

Πώς να το φτιάξεις:

Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια. Δεν τα πιέζουμε σχεδόν καθόλου, ούτε τα πλάθουμε. Είναι σκέτος κιμάς άλλωστε. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό.

Αλατίζουμε την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι. Ψήνουμε σε καυτό τηγάνι (ιδανικά έχουμε μαντεμένιο τηγάνι) με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε 5′ από κάθε πλευρά (ανάλογα το πάχος τους ο χρόνος ποικίλει). Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα burger, βάζουμε στο γκριλ (1, πάνω σχάρα) τα ψωμάκια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω για 3′.

Συνθέτουμε το burger βάζοντας λίγη μαγιονέζα στο κάτω ψωμάκι (δες σε παλιότερο post vegan μαγιονέζα, το ξέρω οξύμωρο αλλά τι να κάνεις… γούστα είναι αυτά), μία ροδέλα κρεμμύδι κόκκινο, το burger, μια δύο ροδέλες ντομάτας και μία μεγάλη κουταλιά spicy mango chutney σπιτικό(θα ακολουθήσει σε επόμενο post η συνταγή) ή έτοιμο.

Λίγο έξτρα θαλασσινό αλάτι, μπούκοβο και μαύρο σουσάμι θεωρώ ότι είναι απαραίτητα.