”Η ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια μέθοδος που δεν έχει βρεθεί απο ποια χώρα έχει ξεκινήσει. Το πιο πιθανό είναι να γινόταν πάντα αλλά με άλλη ονομασία και άλλες τεχνικές. Και αυτή είναι μια τέχνη που με το πέρασμα των χρόνων βελτιώνεται. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας για πολλές ασθένειες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας.” περιγράφει η ρεφλεξολόγος Δέσποινα Παπαβασιλείου. 

– Γιατί η ίδια την επέλεξε;  Δεν ξέρω αν την επέλεξα εγώ ή αν με επέλεξε αυτή. Είναι μεγάλη η ιστορία και ξεκινάει απο το λύκειο πιστεύετε ότι θα μας φτάσει η σελίδα να το αναλύσουμε. Με λίγα λόγια πάντα με ενδιέφερε να μάθω όσα δεν ξέρω και η λειτουργία του ανθρώπου είναι ένα αέναο μάθημα, που τελικά καταλήγει στην άγνοια. Η Ρεφλεξολογία είναι ένα «πλέξιμο» πάνω στο ανθρώπινο σώμα που στηρίζετε και στις πιέσεις των ανακλαστικών σημείων, αλλά όχι μόνο εκεί.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείς να δεις τα σημεία που πρέπει να πιέσεις όταν έχεις κάποιον πόνο στο γραφείο ή πριν από ένα ραντεβού. 

%cf%83%ce%b1

Η ρεφλεξολόγος Δέσποινα Παπαβασιλείου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας (ΚΕ.Ρ.Ε) το 2010. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Γλυφάδα Μεταξά 39, στο εμπορικό κέντρο Plaza | www.reflexdp.gr