Η σαλάτα δεν είναι μόνο συνοδευτικό, μπορεί να γίνει και ωραιότατο χορταστικότατο γεύμα με τα 5 κατάλληλα βήματα:

  1. Διαλέγουμε τη βάση μας:πρασινάδα καλύτερα που έχει ελάχιστες θερμίδες, και άφθονες φυτικές ίνες για να χορτάσουμε. Μπορούμε να αναμίξουμε πράσινα φυλλώδη λαχανικά πχ. μαρούλι με ρόκα και σπανάκι ή λόλα. Να σημειωθεί ότι σχεδόν ένα ολόκληρο μαρούλι μας δίνει 17 θερμίδες, οπότε δεν τσιγκουνευόμαστε, βοσκάμε ελεύθερα
  2. Προσθέτουμε τσαχπινιά (κάτι που να κάνει κρίτσι κρίτσι ή να έχει χρώμα): μια επιτυχημένη σαλάτα συνδυάζει διαφορετικές υφές και χρώματα. Ο σκοπός είναι να απολαμβάνουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Για διαφορετική υφή μπορούμε να επιλέξουμε πιπεριές, αγγούρι, σέλερι, λάχανο, καρότο ή ξηρούς καρπούς (προσοχή στην ποσότητα). Για το χρώμα σίγουρα καλή λύση είναι η ντομάτα ή τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, μανιτάρια, καλαμπόκι, ελιές, ακόμα και ψητές μελιτζάνες.
  3. Προσθέτουμε μια πηγή πρωτεΐνης:για να θεωρηθεί κάτι γεύμα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει πρωτεΐνη. Πιθανές επιλογές είναι τα αυγά, το φιλέτο του κοτόπουλου, ο τόνος, φέτες γαλοπούλας, κάποιο άπαχο τυρί, θαλασσινά (πχ, βραστές γαρίδες) και τέλος βρασμένα όσπρια ή τόφου για τους χορτοφάγους.
  4. Δροσίζουμε τη σαλάτα:βάζουμε κάποιο φρούτο το οποίο θα δώσει την απαραίτητη δροσιά αλλά θα κάνει και τη διαφορά στη γεύση. Οι δυνατότητες απεριόριστες! Φράουλες, αποξηραμένα σύκα, σταφίδες, μούρα, μήλο, αχλάδι, ροδάκινο και ό,τι τραβάει η όρεξή μας.
  5. Τελειώνουμε το αριστούργημα με το σωστό dressing:φτάνει το μονότονο λαδόξυδο! Έτσι, εναλλακτικά βάζουμε πέστο, ταχίνι, γιαούρτι με μουστάρδα, ακόμα και vinaigrette με μαρμελάδα αντί για μέλι (σε μικρή ποσότητα). Δεν ξεχνάμε τα μυρωδικά πχ. τζίντζερ, μαϊντανό, θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό, κόλιανδρο, δενδρολίβανο κλπ. Kαι ξηρούς καρπούς: από ηλιόσπορους και φουντούκια μέχρι κάσιους.

Αν είσαι στο δρόμο, στο γραφείο ή απλά θέλεις κάτι χωρίς να κουραστείς , μπορείς να εμπιστευτείς τον Γρηγόρη και να διαλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σαλατών που διαθέτει, εύκολα και γρήγορα παραγγέλνοντας online στο www.gregorys.gr

Φιλετάκια Κοτόπουλου, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ: Με µαρούλι, φρέσκια ντοµάτα, καλαµπόκι, caesar’s σως ή µε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο & ξύδι. Εξαιρετικά light επιλογή για όσους κάνουν διατροφή σε συνδυασμό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο & ξύδι. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αποτελεί πλήρες γεύμα, καθώς περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος, σε ποσότητες ισορροπημένες για τη σιλουέτα και για τον απαραίτητο κορεσμό. ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 324

Ελληνική: Με φρέσκια ντοµάτα & αγγούρι, µαρούλι, τυρί φέτα ΠΟΠ, ελιές, κριθαρένια παξιµάδια, Dressing φέτας ΠΟΠ µε άρωμα θυµάρι & εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σταθερή αξία, σταθερή συνταγή αλλά δοσμένη με το twist του μαρουλιού και του έξυπνου dressing. Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών. Και αυτή έχει αρκετά χαμηλές θερμίδες και μπορεί να αντικαταστήσει το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα. ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 381

Γαλοπούλα καπνιστή, Κατίκι, Λογάδι: Μαρούλι, φρέσκια ντοµάτα, ηλιόσπορος, cranberries, dressing από κρέµα βαλσάµικο µε σύκο Καλαµάτας Παπαδηµητρίου και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πηγή πρωτεϊνώνΤα superfoods ηλιόσπορος και cranberries κάνουν τη διαφορά. Οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και ταυτόχρονα μειώνουν τη χοληστερόλη. Τα cranberries βοηθούν στο αδυνάτισμα και μάλιστα στη μείωση του κοιλιακού λίπους. ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 488

Caesar’s: Η γνωστή απολαυστική σαλάτα, με µαρούλι, φιλετάκια κοτόπουλο, τυρί παρµεζάνα, καλαµπόκι, κρουτόν, caesar’s σως. Παρά το γεγονός πως περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, δεν ξεφεύγει στην ποσότητα του νατρίου, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για όσους αποφεύγουν το πολύ αλάτι, αλλά θέλουν και κάτι νόστιμο και διαφορετικό.  ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 509

Μανούρι & Καπνιστό Ψαρονέφρι: Με φρέσκο µαρούλι, ρόκα, ντοµάτα, dressing από κρέµα βαλσάµικο µε σύκο Παπαδηµητρίου και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ηλιόσποροι & cranberries. Τα τρία διαφορετικά λαχανικά θα προσφέρουν αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, για τον καλύτερο κορεσμό και συγχρόνως θα μειώσουν το γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος. ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 500

Περισσότερα εδώ