Για κάποιους, η συναισθηματική απιστία μπορεί να είναι πιο σκληρή από την σωματική. Και το χειρότερο είναι ότι γι’ αυτό δεν μπορείς να βρεις εύκολα στοιχεία, παρά μόνο μια μόνιμη αμφιβολία να σε βασανίζει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σημάδια που μπορούν να αποδείξουν ότι ο σύντροφός σου σε απατάει “συναισθηματικά”.

1. Φροντίζει να μην έχεις οπτική επαφή με το κινητό του

Όταν είναι απασχολημένος με αυτό, φροντίζει ώστε να μην μπορείς να δεις τι κοιτάει. Ή μπορεί να σου κάνει παρατήρηση αν για να κοιτάξεις την ώρα χρησιμοποίησες το κινητό του. Μιλάμε δηλαδή για μια νέα, ανεξήγητη συμπεριφορά. Αν δεν είναι έτσι γενικά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλει να σου κρύβει κάτι.

2. Περνά πολύ χρόνο στο κινητό

Αν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας, ακόμα και αυτές που είστε μαζί, τον βλέπεις να τσεκάρει τα social media του, να σβήνει μηνύματα και συνομιλίες, είναι ένα πρώτο σημάδι. Γενικά, οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του, πρέπει να σε ανησυχήσει. Μπορεί να μην είναι τίποτα, απλά να περνάει μια φάση, αλλά καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να ακούς το ένστικτό σου.

3. Απαντά σε emails, μηνύματα χωρίς να σου εξηγεί

Η δουλειά κάποιων ανθρώπων μπορεί να γίνει πολύ πιεστική και μπορεί όντως να χρειάζεται να απαντάει και να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Αλλά θα σου λέει το λόγο, θα σου εξηγεί και θα ξέρεις. Τα πράγματα αλλάζουν όταν με κάθε αφορμή τσεκάρει το κινητό του, χωρίς να δίνει εξήγηση. Χωρίς να αναφέρει ποιος είναι και εσύ να μένεις με την απορία με ποιον/ποια ανταγωνίζεσαι για να έχεις την προσοχή του καλού σου.

4. Δεν μοιράζεται μαζί σου πράγματα

Ή τουλάχιστον δεν το κάνει όσο το έκανε παλιά. Και δεν μιλάμε για βαρύγδουπα μυστικά, αλλά για απλά πράγματα. Όπως το πώς πέρασε την ημέρα του, ιστορίες από τη δουλειά, κουτσομπολιά από την αντροπαρέα. Όταν τον ρωτάς «Πώς πέρασες σήμερα;» και η απάντηση που παίρνεις είναι «Καλά», μάλλον χτυπάει το καμπανάκι ότι κάτι συμβαίνει.

5. Μοιάζει να μην περνάει καλά στις τρυφερές σας στιγμές

Δεν σε αγγίζει, δεν σου πιάνει το χέρι, δεν σε φιλάει, δεν είναι πρόθυμος να κάνει σεξ μαζί σου. Ακόμα όμως και αν το κάνει φαίνεται να μην το απολαμβάνει. Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να σε ανησυχήσει. Ειδικά αν έρχεται σε αντίθεση με συμπεριφορές που παρελθόντος.

6. Βγαίνει με μια συγκεκριμένη παρέα και δεν σε θέλει μαζί

ΟΚ, το να βγει με τους συναδέλφους για μια-δυο φορές και να μην σου προτείνει να πας μαζί, δεν είναι σημάδι. Όταν όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει συνέχεια, από ένα σημείο και μετά η όλη κατάσταση θα πρέπει να σε κάνει να υποπτευτείς. Ειδικά αν επιμένει να μην σου γνωρίζει τα άτομα αυτά.

7. Σε συγκρίνει συνέχεια με ένα συγκεκριμένο άτομο

Είναι πολύ πιθανό, όταν ο σύντροφός σου έχει και κάποιο άλλο άτομο στο μυαλό του, να ζυγίζει με κάθε ευκαιρία πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δικά σου και του άλλου ατόμου. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, είναι άδικο για εσένα.

8. Τσακώνεται εύκολα μαζί σου και σε κατηγορεί ότι εσύ το ξεκινάς

Τσακώνεται μαζί σου χωρίς να καταλάβεις καλά-καλά για πότε ξεκινάει ο καυγάς και στη συνέχεια μπορεί να σε κατηγορήσει ότι εσύ θέλεις να χωρίσετε. Σκοπός του είναι να κουραστείς από τη συνεχή ένταση και να προτείνεις εσύ να χωρίσετε.

9. Δεν έχει χρόνο για εσάς, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για τις άλλες του παρέες

Μπορεί να βγείτε για ένα ποτό ή για ένα φαγητό που έχετε κανονισμένο, αλλά αν του προτείνεις να πάτε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο δεν έχει ποτέ χρόνο. Αντιθέτως, μπορεί να χαλάσει το πρόγραμμά του για να κάνει πράγματα με άλλες του παρέες.

Και τώρα, τι;

Πρέπει να είσαι προσεκτική με το τι θεωρείς ύποπτο και τι όχι. Το ουσιαστικό σημάδι είναι οι απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά και αυτές για μεγάλα χρονικά διαστήματα και επιπλέον χωρίς προφανή λόγο. Η καλύτερη αντιμετώπιση, για να μη λήξει η σχέση σου, αλλά και για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα, είναι ο διάλογος. Μίλα του, ρώτησέ τον και να είσαι έτοιμη να ακούσεις οποιαδήποτε απάντηση. Δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε για την ειλικρίνεια του, αλλά αυτό που μπορείς εσύ να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής για το πώς αισθάνεσαι.

10 πράγματα που μπορεί να σου μάθει μια απιστία


featured image: Unsplash|rawpixel