4 τρόποι για αρωματική, ζεστή σοκολάτα

Some like it hot

Τίποτα δεν καταπολεμά πιο αποτελεσματικά τα πρώτα winter blues όσο μία κούπα hot, hot, hot σοκολάτα. Ειδικά άμα έχεις προσθέσει βούτυρο, ρούμι ή μπαχαρικά.

Vegan ζεστή σοκολάτα των 5 λεπτών

Vegan hot chocolate με απλά υλικά.

1 κούπα γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά σκόνη κακάο 1 1/2 κουταλιά σοκολάτα - ελεύθερη λακτόζης αν θες κάποιο γλυκαντικό 1/8 εκχύλισμα μέντας vegan κρέμα καρύδας

Βάλε το γάλα αμυγδάλου σε μία κούπα και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά ζέστανε το σε ένα μπρίκι. Όσο το γάλα είναι ζεστό, πρόσθεσε το κακάο, τη σοκολάτα, το γλυκαντικό και ανακάτεψε. Βάλτο πάλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγο ώστε να ζεσταθούν και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Δοκίμασε και πρόσθεσε το εκχύλισμα με το άρωμα μέντας. Ανακάτεψε και βάλε την κρέμα καρύδας.

Ζεστή, αρωματική σοκολάτα με κάρδαμο

abraskitchen.com

Αρωματική ζεστή σοκολάτα.

2 κουταλιές σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι βούτυρο 1 κούπα γάλα 3 θρυμματισμένους λοβούς κάρδαμο 1/2 κουταλάκι βανίλια

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα με το κάρδαμο μέχρι να βράσει και να αρωματιστεί το γάλα, περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μία μεγάλη κούπα και βάλτη για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια πρόσθεσε αργά το ζεστό γάλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτευε συνεχώς.

Ζεστή σοκολάτα με φυστικούτυρο

whatmollymade.com

1 κούπα γάλα 1 φυστικοβούτυρο 1 κουταλιά κακάο 1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ανακάτεψε μαζί γάλα, κακάο, βανίλια και ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία. Στα 10 λεπτά πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά. Διακόσμησε αν θες με marshmallows, κομματάκια σοκολάτας και μία κουταλιά φυστικοβούτυρο.

Ζεστή σοκολάτα με λεβάντα

becauseimaddicted.net

3 κούπες γάλα 1 κούπα κρέμα 2 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα 200 γρ σοκολάτα γάλακτος, θρυμματισμένη 50 γρ σκούρα σοκολάτας, θρυμματισμένη 1/8 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη λεβάντα και βράσε για πέντε λεπτά. Αφαίρεσε τη λεβάντα (σούρωσε ιδανικά το γάλα) και πρόσθεσε στην κατσαρόλα τις σοκολάτες και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. Στο τέλος πρόσθεσε και τη βανίλια. Σέρβιρε με την κρέμα κι αν θες πασπάλισε δύο τρεις ανθάκια λεβάντας.
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.