Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν βρίσκεσαι στη «σωστή» για εσένα σχέση; Πόσο συχνά αισθάνεσαι στρες και έχεις αμφιβολίες για το πόσο αμφίδρομη είναι η σχέση στην οποία βρίσκεσαι;

Πολλές ερωτήσεις μαζί. Πάρε μία ανάσα και ας τα πάρουμε από την αρχή.

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις –πολύ συχνά από την αρχή της σχέσης- που καταγράφουν τις προθέσεις του ή της συντρόφου σου. Αυτές οι κόκκινες σημαίες ανεμίζουν εξ αρχής απλά μερικές φορές, αρνείσαι να τις δεις.

Πώς λοιπόν, θα καταλάβεις τώρα που βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση, αν είσαι η μόνη που πραγματικά προσπαθεί;

  1. Επιδιώκεις πάντα εσύ την επικοινωνία

Φυσικά και θα στείλεις πρώτη. Και θα κάνεις μία αυθόρμητη κίνηση ενθουσιασμού. Αλλά αν νιώθεις πως είσαι η μόνη που κάνει προσπάθειες, που κάνει σχέδια και που επικοινωνεί, τότε θα πρέπει να πατήσεις ένα pause και να αρχίσεις να παρατηρείς τη συμπεριφορά του ή της συντρόφου σου απέναντι σου.

  1. Είναι αφηρημένη-ος όταν είναι μαζί σου

Όταν υπάρχει αμοιβαιότητα, νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μία ξεχωριστή «φούσκα» με τον άλλον. Αν είστε μαζί και βλέπεις πως είναι αλλού, τότε δεν είναι πολύ ενθουσιασμένος στο να περάσετε χρόνο μαζί.

  1. Δεν σε συμπεριλαμβάνει στα σχέδια του

Το πιο σημαντικό κομμάτι σε μία σχέση είναι ότι μοιράζεσαι τις σκέψεις και τις αποφάσεις με κάποιον άλλον. Αν παρατηρείς επανειλημμένα ότι δεν είσαι μέρος των σχεδίων του, των αποφάσεων του –μικρών ή μεγάλων- τότε αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι.

  1. Δεν σε υποστηρίζει

Αν δεν σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση, αν δεν σε στηρίζει στις επιλογές σου και αν σε κάνει να νιώθεις «ελάχιστη» μπροστά του, η σχέση αυτή είναι περισσότερο τοξική από ότι νόμιζες. Δεν είσαι σάκος του μποξ.

  1. Προσπαθεί να σε αλλάξει

Η συνέχεια του νούμερου 4, είναι αυτή. Σε κάνει να νιώθεις ίσως κατώτερη και έπειτα προσπαθεί να αλλάξει αυτό που πραγματικά είσαι. Ο στόχος είναι να γίνεστε καλύτεροι προχωρώντας σε μία ίση κατεύθυνση, όχι προσπαθώντας να μεταμορφώσεις αυτόν που έχεις δίπλα σου.

  1. Σου κρύβει πράγματα

Το κλειδί δεν είναι η μυστικοπάθεια αλλά η ιδιωτικότητα. Αν βλέπεις πως σου κρύβει πράγματα που μοιράζονται σχετικά εύκολα, ίσως έχει κάτι να φοβάται ή δεν σε εμπιστεύεται απόλυτα.

  1. Δεν είναι πιστή/ός

Αν όλα τα άλλα δεν σε έπεισαν ακόμη, τότε αυτό σίγουρα πρέπει. Η πίστη και η εμπιστοσύνη αποτελούν θεμέλιο αυτής και είναι ένα στοιχείο που πρέπει να διατηρείται.

Κάθε σχέση είναι 50-50. Οφείλεις να δίνεις στον εαυτό σου όσα προσφέρεις και εσύ στους άλλους. Δεν χρειάζεται να μένεις σε μία τοξική σχέση μόνο και μόνο για να είσαι σε κάποια σχέση. Αναγνώρισε την αξία του εαυτού σου και κάνε τις υγιείς για εσένα επιλογές.

featured photo: tourisme-cb.com