Το να απομακρύνουμε ανθρώπους από τη ζωή μας δεν είναι εύκολο, είναι όμως απαραίτητο όταν έχουμε τοξικές και ανθυγιεινές σχέσεις που δεν μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Το να αναγνωρίσουμε ποιος κοντινός μας άνθρωπος είναι τοξικός και να τον απομακρύνουμε είναι κάτι δύσκολο και δεν τα πάνε όλοι καλά με αυτό.

Για να το κάνει κάποιος, χρειάζεται να είναι ειλικρινής και ok με τον εαυτό του ώστε να μη φοβάται να μείνεις μόνος για λίγο. Κάποιον σαν έναν Ταύρο, έναν Ιχθύ, έναν Λέοντα και έναν Σκορπιό.

Ο Ιχθύς δεν σπαταλά χρόνο σε ανθρώπους που δεν τον ενδιαφέρουν. Προτιμά να έχει έναν μικρό κύκλο από αληθινούς φίλους παρά έναν μεγαλύτερο από ανθρώπους που δεν του κάνουν καλό. Αν προδώσεις ή πληγώσεις έναν Ιχθύ να είσαι σίγουρος πως δε θα τελειώσει καλά όλο αυτό.

Ο Ταύρος μπορεί να αργεί κάπως, όμως όταν αποφασίσει να σε απομακρύνει θα το κάνει. Είναι ο τύπος που σκέφτεται πολύ πριν κάνει κάτι, όμως όταν το αποφασίσει είναι πλέον μονόδρομος. Συνήθως, αποστασιοποιείται συναισθηματικά όταν βρίσκεται στη διαδικασία ‘αξιολόγησης’ της απόφασής του.

Ο Λέων θέλει να έχει γύρω του ανθρώπους που εκτιμά και θαυμάζει. Θέλει να περνά χρόνο με τους φίλους και τη σχέση του, αλλά του αρέσει να μένει και μόνος του. Όταν ο Λέων αποφασίζει να σε απομακρύνει είναι γιατί θέλει να αφήσει πίσω του την κακή επιρροή και την τοξικότητα.

Ο Σκορπιός θα σε βάλει δύσκολα στο στενό του κύκλο. Τους κοντινούς του ανθρώπους τους υπολογίζει και τους εκτιμά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα διστάσει να σε απομακρύνει αν νιώσει πως δεν σε εμπιστεύεται. Θέλει να νιώθει άνετα με τους κοντινούς του ανθρώπους και να ξέρει πως μπορεί να μοιραστεί και τα πιο σκοτεινά μυστικά του. Έτσι, αν χάσεις την εμπιστοσύνη ενός Σκορπιού, τότε χάνεις και τον ίδιο.

featured photo: Unsplash / Sasha Freemind