Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για σισιλιάνικη pizza με jalapeños και μέλι. Μπορείς να δοκιμάσεις με έτοιμη ζύμη ή να κάνεις τη δική σου. Είναι εξίσου ωραία με λεπτή ή με αφράτη ζύμη. Η διαφορά της από την κλασική πίτσα είναι ότι τα τυριά και η σάλτσα είναι σε διπλές δόσεις. Καλή τύχη.

Για 8 μερίδες θα χρειαστείς:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

ζύμη για μία πίτσα

2 κούπες σάλτσα ντομάτας

300γρ κίτρινη μοτσαρέλα

1 κουταλάκι ρίγανη

¾ κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά

250γρ πεπερόνι

¼ κούπα jalapeños, κομμένες σε ροδέλες

15γρ τριμμένο πεκορίνο

2 κουταλιές μέλι

Πως θα το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί και στρώσε τη ζύμη για την πίτσα.

2. Βάλε τη μισή ποσότητα της κόκκινης σάλτσας, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.

3. Πασπάλισε με μοτσαρέλα. Πάνω από τη μοτσαρέλα βάλε την υπόλοιπη σάλτσα, καλύπτοντας όλο το τυρί. Ρίξε τη ρίγανη και την κόκκινη πιπεριά πάνω από τη σάλτσα.

4. Άπλωσε το πεπερόνι και τις jalapeños και ρίξε από πάνω το μισό πεκορίνο.

5. Ψήσε τη πίτσα μέχρι να ροδίσει το πεπερόνι και η ζύμη, περίπου 10-12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, άφησέ τη να κρυώσει 5 λεπτά και ρίξε το πεκορίνο, περίχυσε με το μέλι κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε με κόκκινο κρασί.