Το να σου αρέσει κάποιος πολύ ενέχει και ένα ρίσκο. Μπορεί να σε ενθουσιάζει όλο αυτό το χάος στο κεφάλι σου, το ότι περιμένεις το επόμενο μήνυμα με ανυπομονησία. Αυτά όμως μπορεί να οδηγήσουν και σε διάφορες, περιττές απογοητεύσεις. Αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα.

Σίγουρα το να έχεις crush μπορεί να σε μπερδεύει μέσα στη μέρα και να μετατρέπει τη διάθεσή σου σε roller coaster. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου αλλά κυρίως ένα θετικό mindset σε όλο αυτό το διάστημα. Για να σου κάνουμε εύκολο αυτό το task, συγκεντρώσαμε πέντε πραγματικότητες που πρέπει να θυμάσαι και να επαναλαμβάνεις συχνά, με μόνο αποδέκτη τον εαυτό σου. Ακόμα και αν χρειαστεί να δώσεις ένα μικρό χαστουκάκι στον εαυτό σου και να σου θυμίσεις ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να συγκεντρωθείς.

Περιτριγυρίζομαι από αγάπη

Είναι εύκολο να “τυφλωθείς” όταν σου αρέσει κάποιος. Σκέφτεσαι μόνο εκείνον με τρυφερότητα, γεγονός που μπορεί αν οδηγήσει στο να ξεχνάς όλους τους υπόλοιπους υπέροχους ανθρώπους στη ζωή σου. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο είναι καλή ιδέα του να θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο υπέροχους φίλους έχεις, πόσο αγαπάς την οικογένεια, τη work wife σου αλλά και όλο τον κοινωνικό σου κύκλο που νοιάζεται για εσένα.

Με το να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι περιτριγυρίζεται από αγάπη κάθε πρωί θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις όλη την αγάπη, τη στήριξη και το κουράγιο που παίρνεις απλόχερα από τους άλλους. Το αποτέλεσμα θα είναι πως το ενδιαφέρον που σου δίνει το crush σου θα λειτουργεί απλά σαν ένα bonus. Συνοπτικά, θα καταλάβεις ότι έχεις πολύ αγάπη στη ζωή σου, ακόμα και χωρίς εκείνον.

Μου αξίζει η αγάπη

Αποδέξου ότι είσαι τέλεια με όλες τις ατέλειες σου και ότι είσαι αρκετή. Μείνε μακριά από συγκρίσεις και κατάκτησε την ιδέα ότι σου αξίζει να έχεις την αγάπη που ονειρεύεσαι. Ειδικά όταν πιάνεις τον εαυτό σου να πέφτει σε σκέψεις=παγίδες του στυλ “δε με βρίσκει αρκετά όμορφη” ή οτιδήποτε άλλο.

Η καρδιά μου είναι ανοιχτή

Η αλήθεια είναι ότι όλοι κουβαλάμε ένα βάρος. Μπορεί ας πούμε η ικανότητά σου να εμπιστεύεσαι να “τραυματίστηκε” από μια προδοσία. Ίσως να δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις μια απόρριψη από το παρελθόν. Προφανώς, παλιότερες εμπειρίες διαμορφώνουν τη διάθεσή σου απέναντι στον έρωτα σήμερα, με θετικό ή με αρνητικό τρόπο. Με το να φέρνεις αυτή τη φράση στο μυαλό σου συχνά, διαλέγεις έναν δρόμο. Τον γενναίο δρόμο του να ανοίξεις την καρδιά σου και να δεχτείς με θετικότητα ό,τι έρθει στη ζωή σου.

Το να γεμίσεις την καρδιά σου με φίλτρα για να την προφυλάξεις, είναι πιο εύκολο. Αλλά αυτό περιορίζει τις δυνατότητές σου. Και αυτό δεν το θέλεις πραγματικά. Αγάπησε το ρίσκο που ενέχει ο έρωτας.

Δε φοβάμαι την απόρριψη. Με κάνει πιο δυνατή

Η απόρριψη δεν έχει καθόλου πλάκα, όση αυτοπεποίθηση και αν έχεις. Ωστόσο, το να ζήσεις τη ζωή σου με τον φόβο της απόρριψης, θα σου στερήσει τη γνώση του πόσες δυνατότητες έχεις. Αν σε απασχολεί τόσο πολύ το αν σου απάντησε το crush σου και οδηγείσαι σε αγχώδεις σκέψεις, αρχικά πάρε μια ανάσα. Έπειτα προσπάθησε να υπενθυμίσεις αυτό στον εαυτό σου: Η απόρριψη είναι κάτι που δε μπορείς να ελέγξεις. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι η αντίδρασή σου σε αυτή.

Να θυμάσαι: Η απόρριψη σε κάνει πιο ανθεκτική. Επίσης, σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον σωστό άνθρωπο για εσένα.

Είμαι ολοκληρωμένη από μόνη μου

“Με ολοκληρώνεις”. “Είναι το άλλο μου μισό”. Αυτές οι κοινές εκφράσεις το μόνο που κάνουν είναι να υποδηλώνουν ότι χρειάζεσαι κάποιον άλλο για να νιώσεις ολόκληρη. Τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι έτσι.

Σίγουρα σε ενθουσιάζει το να σου αρέσει κάποιος. Όταν μάλιστα τα συναισθήματα είναι αμφίδρομα, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα. Αλλά μην ξεχνάς: Όπως και να νιώθει εκείνος για εσένα, εσύ είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Σίγουρα θα φέρει πράγματα στη ζωή σου και θα την αλλάξει, αλλά δε θα την ολοκληρώσει. Γιατί εσύ είσαι ολοκληρωμένη από μόνη σου.


featured image: LUCAS OTTONE/STOCKSY