Το Shoko Shop ξεκίνησε το 2009. Με μικρά σταθερά βηματάκια η ομάδα έχτισε ένα αρκετά μεγάλο κοινό στην Γερμανία και την Αυστρία που αγάπησε το στυλ των ρούχων τους. Ρούχα μοναδικά, χειροποίητα που φτιάχνονται από νέους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μία ομάδα νέων, φιλόδοξων και εργατικών ανθρώπων που σχεδιάζουν και παράγουν γυναικεία casual ρούχα.

Looks4 (Custom)

Ποια είναι η ιστορία σας; Τι κάνει ο καθένας σας ξεχωριστά;

Στις εγκαταστάσεις μας στην Κάλβου 3Α στην Λυκόβρυση γίνεται όλη η διαδικασία παραγωγής των ενδυμάτων, ξεκινώντας απο τον σχεδιασμό, την κοπή, την ραφή, την φωτογράφηση, το marketing και την επικοινωνία, την κατασκευή των ρούχων, το πακετάρισμα και την αποστολή. Δίνουμε την ίδια βαρύτητα και αφοσίωση σε όλα τα στάδια, από την προσεκτική επιλογή των υφασμάτων μέχρι την ασφαλή παράδωση των δεμάτων.

Shoko mini movie:

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις; Ποιες οι πρώτες δυσκολίες; Και ποιες οι πρώτες σας χαρές;

Τις πρώτες χαρές τις νιώσαμε όταν ετοιμάζαμε το πρώτο μας ατελιέ το 2009 στην Ερμού στο οποίο ξεκίνησε το Shoko και φυσικά όταν ήρθε η πρώτη online πώληση. Δεν θέλουμε να εστιάζουμε στις δυσκολίες, αλλά είναι οι ίδιες που δυστυχώς αντιμετωπίζουν όλες οι ελληνικές εταιρείες αυτή την εποχή. Προσπαθούμε και παράγουμε θετικές σκέψεις και ενέργεια. Οι δυσκολίες είναι για να αντιμετωπίζονται.

Όλη η ιδέα πίσω από το shoko shop στηρίζετε από την αρχή της δημιουργίας ενός ρούχου μέχρι την πώληση του. Ποιο στάδιο απολαμβάνετε περισσότερο και γιατί;

Το στάδιο που σίγουρα είναι πιο fun είναι οι φωτογραφήσεις, γιατί εκτός του οτι παίρνει μέρος όλη η ομάδα (ακόμα και τα γατάκια του shoko κάνουν guest εμφανίσεις) βλέπουμε τα ρούχα μας υλοποιημένα και φορεμένα. Μεγάλη αγωνία έχουμε όταν ανεβαίνουν τα καινούρια ρούχα μας στο eshop, αλλά κ μεγάλη χαρά όταν βλέπουμε οτι όλη η σκληρή δουλειά που βάζουμε έχει ανταπόκριση και τα ρούχα μας αρέσουν.

Looks3 (Custom)

Ποια κορίτσια θα συναντήσω να ψωνίζουν εάν έρθω στο κατάστημα σας:

Στο Shoko ψωνίζουν κορίτσια που τους αρέσουν τα χαρούμενα, άνετα και ευκολοφόρετα ρούχα. Θέλουμε να φτιάχνουμε ρούχα που θα φτιάχνουν την διάθεση του κόσμου άλλωστε το έχουμε ανάγκη όλοι μας. Δεν έχουμε physical store, αλλά πολύ σύντομα θα οργανώσουμε κάποια events κοινωνικού χαρακτήρα και shopping στο showroom μας κάθε Πέμπτη.

Κομμάτια από τις συλλογές σας ταξιδεύουν και σε πόλεις του εξωτερικού, πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την επιτυχία σας;

Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι που η προσπάθεια μας έχει ανταπόκριση με μεγάλη επιτυχία σε χώρες του Εξωτερικού. To περασμένο καλοκαίρι νιώσαμε τεράστια χαρά όταν επισκεπτόμενη την Χαϊδελβέργη της Γερμανίας είδαμε μία κοπέλα να φοράει ένα απο τα πρώτα μπλουζάκια που είχαμε σχεδιάσει. Τα τελευταία 2 χρόνια τα ρούχα μας είναι διαθέσιμα σε μαγαζιά στο Βερολίνο, στην Ολλανδία, την Ελβετία, την Τσεχία και συνεχίζουμε την όμορφη διαδικασία της επέκτασης του Shoko.

Looks2 (Custom)

Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο για την ιδέα σας;

Δεν θεωρούμε οτι είναι τρελό όνειρο, αλλά αυτό που θα θέλαμε πολύ και έχουμε σαν στόχο είναι να διατηρήσουμε μια υγιή επιχείρηση και να μπορέσουμε να απασχολήσουμε και άλλους νέους, δημιουργικούς ανθρώπους στο μέλλον.

Showroom_shoko_fashion10 (Custom)

Που σας βρίσκουμε;

Θα μας βρείτε online στο shoko-shop.com, στο instagram @shokofashion, στην σελίδα μας στο fb:www.facebook.com/shoko.shop/

και στο showroom μας Κάλβου 3α, Λυκόβρυση.

Showroom_shoko_fashion7 (Custom)

To Shoko Team αποτελείται από: Daniela Koch: The brain, σχεδιάστρια, υπεύθυνη παραγωγής, Manos Vouteris: The man behind – υπεύθυνος Δημιουργικού υλικού – Μάρκετινγκ – Φωτογράφος, Christiana Andreadaki: Crazy happy kid – Customer service, Amalia Pournara: Social media guru – Customer Service, Mike, Lina, Puppy (Shoko cats), Ελπίδα – Στέλλα – Γιάννης στην παραγωγή.

Μπες εδώ για ν ανακαλύψεις τη νικήτρια του φορέματος