Φλερτ, μια παρεξηγημένη έννοια κατά κάποιο τρόπο από πολλούς/πολλές. Το φλερτ δεν γίνεται πάντα με κάποιο απώτερο σκοπό το σεξ, τη σχέση ή τον γάμο! Το ιδανικό φλερτ δεν το συνειδητοποιείς, απλά συμβαίνει. Οι μάστερ του φλερτ είναι αυθόρμητοι, ντροπαλοί και πάρα μα πάρα πολύ αδέξιοι. Είναι σαν να λέμε τελείως άσχετοι γι’αυτό και τους βγαίνει φυσικά! Οι άλλοι που επιδίδονται στο άθλημα αποσκοπώντας σε κάτι, είναι απλά ψυχροί εκτελεστές!

beach-playing-summer-boy-flirt-girl-Favim.com-798910

Οι άντρες λένε ότι οι γυναίκες φλερτάρουν όταν θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους. Οι γυναίκες λέμε ότι οι άντρες φλερτάρουν για ένα και μοναδικό λόγο. Το κρεββάτι. Εντάξει. Πόσο σεξιστικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο συμπέρασμα; Άλλωστε η αυτοπεποίθηση δεν έχει φύλλο και ας μην ξεχνάμε πόσες Σαμάνθες (sex and the city) υπάρχουν εκεί έξω. Τώρα οι άντρες φίλοι μου θα με ρωτήσουν. Πού, πότε, ποιά; Δώσε μου τηλέφωνο διεύθυνση και τέτοια. Εγώ θα σου το δώσω και άντε κάνε τα κουμάντα σου εσύ με τη Σαμάνθα. Άστο δεν το’χεις!

Πολλοί λίγοι άντρες είναι εκείνοι που θα αντέξουν μια Σαμάνθα φίλε μου. Κι αυτό προϋποθέτει να έχεις λύσει όλα τα θέματά σου ή να έχεις πιει πολύ. Γιατί η Σαμάνθα είναι ψυχρός εκτελεστής και θα βγεί μόνο με το Άλφα αρσενικό. Εσύ όμως θες να φλερτάρεις. Σου έχει λείψει. Κοιτάζεις την Λένα απέναντι στον τρίτο να απλώνει την μπουγάδα της και ξεροσταλιάζεις και λες “δεν θα την πετύχω στο σούπερ; Θα κάνω κίνηση τότε.” Και την πετυχαίνεις στο σούπερ και τα κάνεις θάλασσα. Την παρακολουθείς λες και είσαι pervert ή κανένας περίεργος ηλικιωμένος που προσπαθεί να θυμηθεί καμιά ατάκα, ενώ είσαι μόνο 25. Σου πέφτουν και τα αυγά πάνω στα παπούτσια σου και λες εξαφανιζόλ τώρα!

Εκεί συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις τι πάει να πεί να φλερτάρεις. Δεν ξέρεις καν τι πάει να πει η λέξη. Εκεί θυμάσαι τις Σαμάνθες της ζωής σου και πόσες άλλες απέρριψες. Ναι, είσαι μαλάκας. Για δύο λόγους. Πρώτον επειδή θυμήθηκες εκείνες που απέρριψες και δεύτερον επειδή επαναπαύτηκες. Πιο πολύ για το δεύτερο δηλαδή. Δεν ξέρεις πώς να δράσεις και τώρα μένεις σύξυλος με τα αυγά να στάζουν από τα παπούτσια σου. Charming or what? Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον. Κολλητό. Άστο καλύτερα. Ο παππούς σου θα σε συμβούλευε καλύτερα.

Τώρα που είπα παππούς θυμήθηκα την γιαγιά μου, που μου λέει ακόμα και τώρα για τον παππού, πόσο το είχε με το φλερτ. Και δεν εννοώ μόνο μαζί της. Θα μου πεις τότε ο κόσμος έβγαινε για να χορέψει. Υπήρχε αφορμή για contact. Υπήρχαν τα ραβασάκια. Τώρα υπάρχει το μπαρ, το perfect date το tinder  ή όπως διάολο λέγεται. Λογιών λογιών τερτίπια που σε κάνουν να απορρίπτεις πολύ εύκολα και να κάνεις ανελέητο dating και νομίζεις και flirting. Αλλά δεν υπάρχει φλερτ.

Πού χρόνος για φλερτ. Βιάζεσαι. Όλα πάνε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς πλέον. Δεν θέλεις να χάνεις τον χρόνο σου. Θές να δείς αν ο άλλος σου κάνει ρε παιδί μου, το καταλαβαίνω. Αν σου κάνει; Και τι είναι ρε χριστιανή μου ο άλλος flatforms; Ε ναι.. έτσι έχουν καταντήσει όλα προ’ι’όντα. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθια! Γρήγορα γιατί χανόμαστε ένα πράγμα. Ε άντε όρμα τότε ρε Σαμάνθα να σε δώ! Αλλά μην περιμένεις κιόλας να σε παίρνει ο άλλος κάθε μία ώρα τηλέφωνο μετά.

Η Σαμάνθα δεν έχει προσδοκίες γι’αυτό είναι και η ιδανική γυναίκα. Το αντίστοιχο του James Bond δηλαδή. Πολύ κούλ, πολύ ματσό, πολύ μη δεδομένος. Και τι κάνει; Eνα shaken not disturbed  βάζει και λιώνουμε o άτιμος. Aυτό δεν είναι προτροπή για να το ρίξετε στο ποτό. Απλά να ξέρεις εσύ ο αδέξιος, αφέσου στους ψυχρούς εκτελεστές εκεί έξω και μπορεί  να έχει πλάκα. Όσο για εσένα τον ρομαντικό/ή, προσαρμόσου ρε παιδάκι μου, μας κούρασες ή συνέχισε να φλερτάρεις με τον μοναδικό σου τρόπο. Να πηγαίνεις στα στέκια του προσώπου που σε ενδιαφέρει, να προσπαθείς να κάνεις τον κολλητό/ή του/της φίλο σου και μην ξεχνάς ότι, πάντα μα πάντα τα αυγά στα παπούτσια κάποιος μπορεί να τα προσέξει. Μπορεί να μην είναι η Λένα, μπορεί να είναι κάποια άλλη που απλά θα γελάσει και δεν θα το θεωρήσει αηδία. Και εκεί αρχίζει το φλερτ, με μια εξάδα αυγά στα παπούτσια σου! Για φαντάσου!