Σίγουρα θα έχεις προσέξει πολλάκις, ότι σε κάθε εμφάνιση τους οι περισσότερες celebrities μας καθηλώνουν με τα αλαβάστρινα σώματά τους. Και ναι, πίσω από αυτά τα εντυπωσιακά looks, ένα είναι το μυστικό: shapewear ή αλλιώς τα ελαστικά, εφαρμοστά εσώρουχα που λειαίνουν τη σιλουέτα και μέχρι πρότινος βρίσκονταν κάτω από τα κανονικά ρούχα.

Γιατί μέχρι πρότινος; Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, το 2021 αυτά τα εσώρουχα έχουν γίνει το βασικό στοιχείο στην εμφάνιση πολλών influencers. Και ναι, όλο αυτό πρόκειται για μια απροσδόκητη τάση. Συγκεκριμένα, χάρη στην εταιρεία Skims, που ξεκίνησε η Kim Kardashian West το 2019, τα ελαστικά φορμάκια, τα μπλουζάκια και τα κολάν, έχουν γίνει απίστευτα δημοφιλή.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by SKIMS (@skims)

Εκείνο που ξεχώρισε το περασμένο καλοκαίρι 

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές που βομβάρδισε τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, ήταν ένα ολόσωμο κορμάκι μέχρι τον λαιμό, σε μαύρο, μπεζ ή καφέ χρώμα, συνδυασμένο με τα αγαπημένα μας jeans. Απόδειξη για τη διάσταση που έχει πάρει η παραπάνω τάση; Το TikTok φυσικά. Το νέο «όπλο» της γενιάς Gen Z, η οποία φαίνεται ότι έχει αγκαλιάσει στο έπακρο τη συγκεκριμένη μόδα.

Ακόμα, τα shapewear brands, οι απολαβές των οποίων έφτασαν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2019 σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς NPD Group, επεκτείνουν όλο και περισσότερο τα προϊόντα τους, προχωρώντας πέρα ​​από το κλασσικό nude shorts, σε εφαρμοστά κολάν, κορμάκια, εξαιρετικά ελαστικά παντελόνια, φορέματα και στενά μπλουζάκια.

Υψηλή μόδα 

Και ναι, ο χώρος της υψηλής μόδας δεν έχει βγει αλώβητος από αυτή την τάση. Saint Laurent, Givenchy, Gucci και Versace, είναι μόνο κάποιοι από τους πολυτελείς οίκους μόδας που ασπάζονται την απροσδόκητη γοητεία των shapewear. Μας προκαλεί εντύπωση; Καμία απολύτως.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, η μόδα έχει αλλάξει ριζικά. Πραγματικά, εκτός των άλλων «τρικυμιών» που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 στην καθημερινότητά μας, έχει επηρεάσει στο έπακρο και την αίσθηση του στυλ μας, διαμορφώνοντας εκ νέου τις αγοραστικές μας συνήθειες. Πλέον, το ζητούμενο είναι ένα: ρούχα αρκετά κομψά για μια «έξυπνη» εμφάνιση, αλλά και αρκετά χαλαρά για την παραμονή μας στο σπίτι. Τα παντελόνια-κολάν είναι πιο αποδεκτά από ποτέ, κι αυτό οφείλεται στις δικές μας ανάγκες.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by SPANX (@spanx)

Μια παγκόσμια χαλαρή κοινότητα

Φυσικά, η συγκεκριμένη τάση είναι παγκόσμια. Σε όλη την υφήλιο, οι γυναίκες έχουν μόνο έναν βασικό στόχο: να νιώθουν άνετες και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Πλέον έχει έρθει η κατάλληλή στιγμή για να αφιερώσουμε τον χώρο που απαιτείται στα σύγχρονα και άνετα ρούχα, στα «διακριτικά» εκείνα κομμάτια που θα μας εξασφαλίσουν την ευελιξία, την άνεσή μας, και την κομψότητα που επιθυμούμε.

Ένα πράγμα πρέπει να θυμόμαστε. Τα shapewear, έχουν ως στόχο να μας κάνουν να νιώσουμε όμορφα, κι όχι να μας παραμορφώσουν. Χρειάζεται να το δούμε από την οπτική της άνεσης και της αυτοπεποίθησης.