Η Πηνελόπη Αποστολέλη είναι content creator, ζει μόνιμα στο νησί της, τη Λέσβο, αγαπάει τη θάλασσα, τα ζώα και τον ήλιο. Είναι τρομερά οργανωτική, κάτι που κάποιους τους εκνευρίζει και λατρεύει τη δουλειά της.

Έχεις μια ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ευλαβικά κάθε πρωί;

Ναι. Προσπαθώ να περιποιούμαι όσο μπορώ και όποτε μπορώ το δέρμα μου και ιδιαίτερα το πρόσωπο μου. Νιώθω πως ακόμη και μια ενυδατική κρέμα να βάλεις νιώθεις το δέρμα σου διαφορετικό. Η ρουτίνα μου το πρωί πάει κάπως έτσι: απαλός καθαρισμός, vitamin C, αντηλιακή κρέμα και ίσως και μια BB cream.

Ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς ή οι δραστηριότητες που σε βοηθούν αυτήν την περίοδο να νιώσεις αμέσως πιο αναζωογονημένη;

Αυτήν την περίοδο που περνάμε περισσότερες ώρες σπίτι βρήκα την ευκαιρία να εμβαθύνω στο skincare. Πώς πρέπει να το κάνουμε, με ποια σειρά και σε ποια ώρα της ημέρας. Περισσότερο έχω αγαπήσει το Mineral 89 της Vichy καθώς και αρκετά προϊόντα The Ordinary όπως τη βιταμίνη C της και τη μάσκα απολέπισης Salicylic Acid 2%. Και μην ξεχάσω, την αγαπημένη μου αντηλιακή κρέμα με χρώμα της Frezyderm, την Velvet Face SPF50+.

Εάν είχες κάποιες μέρες μόνο για τον εαυτό σου, χωρίς καμία ευθύνη, πού θα ήσουν και τι θα έκανες;

Δύσκολα μου βάζεις! Θα πήγαινα να δω τους συγγενείς μου στην Αυστραλία μαζί με τον σύντροφό μου. Είναι ένα ταξίδι που προγραμματίζουμε και ξε-προγραμματίζουμε πολύ καιρό τώρα λόγω της κατάστασης. Έχω να πάω σχεδόν 10 χρόνια. Να εξερευνήσουμε, να δούμε νέα μέρη, νέα φαγητά, διαφορετικά όλα.

Έχεις κάποια συνήθεια σχετικά με την αυτοφροντίδα σου ή την ομορφιά, που θεωρείς πως είναι λίγο ασυνήθιστη ή περίεργη;

Μια συνήθεια περίεργη που έχω αποκτήσει τελευταία είναι ο πάγος στο πρόσωπο. Το θεωρώ παράλληλα χαζό κατά κάποιο τρόπο όμως είναι τόσο μα τόσο αναζωογονητικό, που μου αρέσει τελικά. Ειδικά όταν κάποια είναι κρυουλιάρα σαν εμένα δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να θέλεις να “παγώσεις” το πρόσωπό σου επίτηδες!

Υπάρχει κάτι σχετικό με την προσωπική σου φροντίδα και ευεξία που έχεις στερηθεί τον τελευταίο χρόνο;

Το μόνο που μπορώ να πω πως έχω στερηθεί τον τελευταίο καιρό είναι η περιποίηση των άκρων μου για δύο λόγους. Πρώτον λόγω της πανδημίας και δεύτερον γιατί είτε τα χαλούσα πολύ γρήγορα είτε έσπαγαν (δεν προσέχω πολύ τα χέρια μου με αποτέλεσμα να τα χτυπάω παντού, συνέχεια). Πλέον τα έχω κοντά και τα βάφω όποτε θέλω με απλό μανό που βρίσκω στο σπίτι.