Σαν να μην ήταν εξαιρετικά προφανές τόσα χρόνια, η Velma Dinkley επιβεβαιώνει τη σεξουαλική της ταυτότητα στην ολοκαίνουργια ταινία, Trick or Treat Scooby-Doo!

Σε ένα κλιπ 13 δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε στο Twitter, η Velma μένει προσωρινά άφωνη από το θέαμα της σχεδιάστριας μόδας, Coco Diablo. H Velma καταγράφει το «καταπληκτικό ζιβάγκο», τα «απίστευτα γυαλιά», την αγάπη για τα ζώα και την προφανή λάμψη της Coco. Βλέπουμε τα γυαλιά της να θολώνουν καθώς κοκκινίζει και αναπνέει με ταχυπαλμία.

Αν και πολλοί λένε ότι αυτός είναι ο επίσημος τρόπος του franchise να «επιβεβαιώσει» ότι η Velma είναι ομοφυλόφιλη, άλλοι υποστηρίζουν ότι η ομάδα έχει δηλώσει κάτι παρόμοιο και στο παρελθόν και θυμίζουν ότι το 2020, η Scooby Doo Mystery Incorporated δήλωσε ρητά ότι η Velma είναι ομοφυλόφιλη, επιβεβαιώνοντας ακόμη και την υπονοούμενη σχέση μεταξύ της ίδιας και της αντιπάλου της, Marcie Fleach.

«Το έχω ξαναπεί, η Velma στο «Mystery Incorporated» δεν είναι bi. Είναι γκέι», έγραψε ο παραγωγός της σειράς Tony Cervone σε μια ανάρτηση του στο Instagram το 2020.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tony Cervone (@tonycervone)

Ο James Gunn σκηνοθέτης της ταινίας το 2002, το 2020 ανέφερε ότι είχε «προσπαθήσει» να παρουσιάσει τη Velma ξεκάθαρα ομοφυλόφιλη με τους ανθρώπους των studios να προσπαθούν να υποβιβάσουν αυτό το στοιχείο.

«Το 2001 η Βέλμα ήταν γκέι στο αρχικό μου σενάριο. Αλλά το στούντιο συνέχισε να αλλάζει και να το αλλάζει μέχρι που έγινε διφορούμενο (η έκδοση που γυρίστηκε), μετά ένα τίποτα (η έκδοση που κυκλοφόρησε) και τελικά να έχει σχέση με ένα αγόρι (η συνέχεια)», είχε δηλώσει παλιότερα ο Gunn.

Α, και, η κίνησή σου, Ashley Spinelli!