To sandwich με cheddar, μπέικον και βούτυρο bloody Mary είναι η συνταγή για τα μεσημέρια ή τα βράδια που δεν θες να φτιάξεις κάτι περίπλοκο.

Τι θα χρειαστείς:

4 φέτες μπέικον

4 φέτες ψωμί

120 γρ φέτες cheddar

ρόκα

αλάτι και πιπέρι

Για το βούτυρο bloody Mary:

4 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας

1 κουταλιά Worcestershire sauce

4 κουταλιές Tabasco sauce

Πώς θα το φτιάξεις:

Ψήσε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

Για να κάνεις το bloody mary βούτυρο ανακάτεψε σε ένα μπολ δύο κουταλιές από το βούτυρο με την ντομάτα, τη Worcestershire sauce και το tabasco. Ανακάτεψε και ξαναβάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Στο μεταξύ άπλωσε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία από τις πλευρές της κάθε φέτας ψωμιού. Άπλωσε το bloody mary βούτυρο από τις άλλες πλευρές του ψωμιού. Βάλε το ψωμί με την βουτυρωμένη πλευρά μέσα σε ένα τηγάνι και άπλωσε πάνω στις δύο φέτες το τυρί. Στη συνέχεια άπλωσε το μπέικον και λίγη από τη ρόκα. Σκέπασε τα sandwiches με τις άλλες φέτες ψωμιού με την βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω και το bloody Mary βούτυρο από την εσωτερική πλευρά.

Άνοιξε τη θερμοκρασία στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή και ψήσε για τρία λεπτά. Μετά γύρισε προσεκτικά το sandwich και ψήσε για άλλο τόσο από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις στη τοστιέρα.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις τυρί κρέμα στο ενδιάμεσο και λιαστή ντομάτα.
featured photo: kitchen.nine.com.au