O Sam χρειάζεται χώρο και χρόνο. Η Betty χρειάζεται διακοπές μαζί του αλλά και με τις φίλες της.

-Φυσικά και είναι υγιές να πάμε χωριστές διακοπές. Εξάλλου είμαστε μαζί μόνο λίγους μήνες, θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη κλείσει τις διακοπές μας από καιρό πριν.

-Μα είπα εγώ ότι δεν είναι υγιές; Το μόνο που λέω είναι ότι ξαφνικά τα κάναμε όλα γρήγορα. Μένουμε ήδη μαζί ένα μήνα. Χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλειμμα.

Η λέξη διάλειμμα έκανε echo στο κεφάλι της Betty για κάποια δευτερόλεπτα.

-Το κάναμε μεγάλο θέμα Sam. Θα πάμε διακοπές με τους φίλους μας και μόλις επιστρέψουμε θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε. Ναι;

Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική. Ξέχασα να σου πω ότι ο Sam εγκλωβίζεται εύκολα και μερικές φορές στο παρελθόν είχε παρουσιάσει και σημάδια του φόβου της δέσμευσης. Tώρα είναι ερωτευμένος, ζει μαζί με την Betty, περνούν πολύ καλά οι δύό τους αλλά δε μπορεί να μη πάει διακοπές με τους φίλους του. Κι αν πάει δε θέλει ανησυχεί αν πρέπει να καλέσει 3 ή 5 φορές την Betty την ημέρα στο τηλέφωνο. Την αγαπάει πολύ αλλά θέλει να νιώθει ελεύθερος.

H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο online dating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη. Μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. Όμως ξέχασα να σου πω ότι η Betty τρομάζει όταν κάποιος πρέπει να της βάλει φρένο στις σκέψεις της, στα συναισθήματά της και στα σχέδια της. Είναι ερωτευμένη, ζει ευτυχισμένα με τον Sam αλλά δε μπορεί να ανησυχεί συνέχεια αν θα φανεί υπερβολική στα μάτια του επειδή δε βρίσκει τόσο σημαντικό να θέλει να πάνε μαζί διακοπές. Δε μπορεί να μπαίνει κάθε μέρα σε μια νοερή ζυγαριά αν του έδειξε παραπάνω ή λιγότερο την αγάπη της. Θέλει να μπορεί να του το δείχνει όποτε και όπως θέλει. Τον αγαπάει πολύ αλλά θέλει να νιώθει ελεύθερη με τα συναισθήματαά της.

Δηλαδή και οι δύο ελεύθεροι θέλουν να νιώθουν απλά ορίζουν την ελευθερία λίγο διαφορετικά.

Αφού η Betty κανόνισε τις διακοπές με τις φίλες της και αφού ο Sam οργάνωσε ένα road trip με τους φίλους του η Betty αναρωτήθηκε μήπως τελικά θέλουν το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετικό τρόπο και αν αυτό είναι σημαντικό για την σχέση τους. Και μόνη της κατέληξε πως είναι σημαντικό για την σχέση τους. ”Δε μπορεί να θέλουμε το ίδιο πράγμα σε διαφορετική ταχύτητα” εξηγούσε μια ώρα μετά στην αδερφή της. ”Το μισώ να πρέπει να το αναλύουμε τόσο πολύ” συνέχισε τρεις ώρες μετά. “Μήπως να ξεπεράσεις όλα αυτά που μισείς;” ρώτησε η αδερφή της. ”Για παράδειγμα το μίσος για τα κουνούπια βλέπω το έχεις αφήσει πίσω σου” και προσπάθησε να εντοπίσει ένα κουνούπι μπροστά της και να το διώξει με ένα περιοδικό.

Η Betty σηκώθηκε να βάλει το εντομοαπωθητικό υγρό με έλαιο γερανιόλης και φυτική κιτράλη στην πρίζα. “Και συνεχίζω” λέει η Betty. “Βέβαια να συνεχίσεις. Εδώ στη συσκευασία βλέπω πως έχουμε μπροστά μας 360 ώρες προστασίας” την πείραξε η αδερφή της.

liquid-refill

Για τις επόμενες μέρες η Betty και ο Sam περνούσαν πραγματικά υπέροχα. Πήγαν το πρώτο τους θερινό για φέτος, συνάντησαν φίλους και έκαναν βόλτες στην πόλη που έχει αρχίσει να αδειάζει. Εκείνος χαλαρός που δεν ένιωθε την πίεση της δέσμευσης πάνω από το κεφάλι του. Εκείνη πιο ήρεμη που για πρώτη φορά θα έπρεπε να πατήσει φρένο στα συναισθήματα της. ”Μερικές φορές κάποιος σ ενδιαφέρει τόσο πολύ που για χάρη του μπορεί να δεις και μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Την δική του. Του Sam στην προκειμένη.” της είχε εξηγήσει πριν μερικές μέρες η αδερφή της. Πριν χρειαστεί να κλείσουν 360 ώρες προστασίας. Και η Βetty το βρήκε πολύ σωστό.