Οι ταινίες του Todd Haynes μπορεί να είναι λίγες και με μεγάλα κενά μεταξύ τους αλλά όταν έρχονται σπάνια μας απογοητεύουν. Ακολουθώντας την ταινία Carol και το I’m Not There, ο Αμερικανός σκηνοθέτης επιστρέφει φέτος με το Wonderstruck, για το οποίο μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

images

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Brian Selznick η ταινία ακολουθεί τις ζωές δύο παιδιών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, της Ρόουζ (Millicent Simmonds), μιας νεαρής κοπέλας από το 1927 και του Ben (Oakes Fegley), ενός νεαρού αγοριού από το 1977, ξεδιπλώνοντας τις ιστορίες τους και συνδέοντας τες με συναρπαστικό τρόπο.

Όσον αφορά στο τρέιλερ ο σκηνοθέτης επενδύει σε μια γερή δόση νοσταλγίας, προσαρμόζει το Space Oddity του David Bowie και στοχεύει στη συναισθηματική φόρτιση, χαρακτηριστικό άλλωστε που έχουν και οι υπόλοιπες ταινίες του.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν η Julianne Moore μαζί με τον Cory Michael Smith και την Michelle Williams, ενώ το σενάριο είναι του ίδιου του Selznick.

Το Wonderstruck κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου 2017 και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια άλλη εντυπωσιακή ταινία του Todd Haynes.