Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.
H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο online dating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη και μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. 

Στις πρωινές διαδρομές με το λεωφορείο για τη δουλειά ο Sam και η Betty είχαν βρει τον τέλειο τρόπο για να γνωριστούν καλύτερα. Τα top 5 τους. Πέντε αγαπημένοι άντρες ηθοποιοί, πέντε αγαπημένα θρίλερ, πέντε αγαπημένα σημεία για να φιλήσεις κάποιον στην πόλη σου, top 5 χωρίς τέλος. To παιχνίδι ξεκινούσε στο λεωφορείο και συνεχιζόταν από το chat στο γραφείο όποτε είχαν χρόνο. Έχεις νιώσει ποτέ το χτυποκάρδι του chat κάθε φορά που η ένδειξη ότι έχεις μήνυμα αναβοσβήνει;

Πως ξεκίνησε όλο αυτό; Ο Sam ρώτησε τη Betty για την αγαπημένη της ταινία, η Betty απάντησε για το High Fidelity (2010). Ο Sam δεν πίστευε ότι είχαν την ίδια αγάπη στην ιστορία του Rob και των top 5 του και έτσι ένα ανελέητο σερί από κορυφαίες προτιμήσεις σε διάφορες κατηγορίες ξεκίνησε.

Κάθε απόγευμα που η Betty κλείνει τον υπολογιστή της ανυπομονεί να συναντήσει στο λεωφορείο τον Sam. Στις μπλε θέσεις του αστικού λεωφορείου ο έρωτας του Sam για την Betty -και τούμπαλιν- αναπτύσεται όλο και πιο πολύ σε κάθε top 5. Πλέον οι σταθεροί συνεπιβάτες της γραμμής τους συνήθισαν και δεν ταράζονται κάθε τόσο από ουρλιαχτά όπως ‘’αποκλείεταιιιι αυτό είναι το δικό μου αγαπημένο’’. Συνεχίζουν να διαβάζουν τα βιβλία τους ή να σκέφτονται πως θα πληρώσουν τη ΔΕΗ τους.

Αφού μπήκαν σε τάξη οι αγαπημένες σειρές και ταινίες, σκηνοθέτες και μουσικοί. Αφού ανακάλυψαν τα αγαπημένα τους στα φαγητά και όσα απεχθάνονται στην συμπεριφορά των ανθρώπων, ήρθε η ώρα να ρωτήσει η Betty τον Sam ποιο  από όλα τα ρούχα της του αρέσει.

Αν δεν είσαι αγόρι δε ξέρεις πόσο άβολη μπορεί να γίνει αυτή η ερώτηση. Αν είσαι κορίτσι ξέρεις καλά ότι η απάντηση είναι απλή και δεν καταρτίζει απλά και μόνο ένα top 5. Ο Sam όμως παρακαλάει από μέσα του να μπει ένας ελεγκτής, ή μια έγκυος και να του ζητήσει τη θέση του ή έστω να πάθει μια αιφνίδια αμνησία του ενός λεπτού η Betty και να ξεχάσει την τελευταία της ερώτηση.

Την κοιτάζει, τον κοιτάζει. Αν είμασταν σκηνοθέτες θα παγώναμε τις εκφράσεις όλων των επιβατών και θα ‘’ζωγραφίζαμε’’ παντού την αγωνία. Το βλέμμα του τραβάει το πράσινο ελαφρύ πουλόβερ της. Η ιδέα έρχεται: ‘’Δεν έχω top 5, το πιο αγαπημένο μου είναι αυτό το πράσινο πουλόβερ που τονίζει το χρώμα της επιδερμίδας σου και τα μάτια σου. Και πόσο στεναχωριέμαι που τώρα που καλοκαιριάζει θα πρέπει να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο να το φορέσεις ξανά’’. Αν είμασταν σκηνοθέτες τώρα θα έπρεπε να δώσουμε ξανα ανάσα ανακούφισης στους υπόλοιπους επιβάτες και μια κάπως επική μουσική υπόκρουση.

Ο Sam μόλις ένιωσε σα να έσωσε τον κόσμο. Η Betty μόλις σκέφτηκε ότι πρέπει να κατεβάσει τα καλοκαιρινά. Παρόλα αυτά η απάντηση του έκρυβε λίγη αλήθεια. Παρόλα αυτά η απάντηση του την έκανε χαρούμενη. Και μόλις το top 5 τους έφτασε στο τέλος του, τα είχαν πει όλα.

Αυτό το ελαφρύ πράσινο πουλόβερ θέλει να αποθηκεύσει aυτές τις μέρες η Betty. Ο Sam ξέρει την τέλεια φροντίδα για το αγαπημένο πράσινο πουλόβερ της Betty: Σκοροαπωθητικές Ταμπλέτες Sam loves Betty με έλαιο Γερανιόλης και φυτική Κιτράλη, Sam loves Betty. 

slb_math_moth_final_gr-422x650

Συνεχίζεται..

Διάβασες πως γνωρίστηκε ο Sam με την Betty; Sam loves Betty S01E01: In the mix, on the books and for sweaters