Χωρίς νερό δε μπορείς να ζήσεις, αλλά θα σου πω κάτι και να το κρατήσεις. Χωρίς Instagram τελικά μπορείς. Δε θέλω να με κρίνεις, ζω ανάμεσά σας, ανεβάζω φωτογραφίες, εμένα, τα ταξίδια μου και τα φαγητά μου. Πως να το κάνουμε, μου αρέσει και εμένα να σου δείχνω πόσο όμορφα είναι όλα με λίγα περισσότερα φίλτρα ή και όχι. Παρακάτω θα διαβάσεις μια κρίση αλήθειας πριν επιστρέψω ξανά στην instagramική πραγματικότητα, γιατί όπως και να το κάνουμε, καλά τα ξηγημένα γκομενάκια χωρίς ανάγκη για τέτοιες εφαρμογές αλλά εμείς δυστυχώς δε το καταπολεμήσαμε ακόμη. Ναι λοιπόν, αυτά που λέω τα κάνω και εγώ, αλλά αφήστε με για λίγο να εκφραστώ, ευχαριστώ.

1. Και τώρα τι θα γίνει με τον ελεύθερο χρόνο μου;

tumblr_inline_mq6a72isnn1qz4rgp

Αυτά τα λίγα λεπτά σκρολ ντάουν που μπορεί να γίνουν και μισάωρο γιατί θα ψάξεις ακόμη και τις κολλητές της πρώην του, μάλλον είναι αυτό που λέμε ελεύθερος χρόνος. Είναι ο χρόνος που συνειδητοποιείς ότι τελικά ο χρόνος υπάρχει, αλλά εσύ τον έτρωγες αλλιώς.   2. Τελικά οι αυτές που ανέβαζαν κάθε μέρα σέλφι, συνεχίζουν να το κάνουν

giphy-32

Δεν έχει σημασία τι σου είναι, το θέμα είναι ότι το έκαναν τότε, το κάνουν τώρα και θα το κάνουν και όταν θα το ξανανοίξεις. Το πρόσωπο παραμένει το ίδιο, άντε να προστεθεί κανένα σέπτουμ που είναι και της μοδός. Κορίτσια δε φταίτε εσείς, και εμείς το ίδιο κάνουμε, φταίνε αυτοί που συνεχίζουν να πατάνε λάικ, φτάνει! Και ναι, έρχεται η δεύτερη δικαίωση, ελεύθερος χρόνος και όχι το πρόσωπο της παλιάς σου συμμαθήτριας κάθε μέρα μπροστά σου.

3. Όλοι συνεχίζουν να τρώνε αλλά πλέον δε σε νοιάζει τι έφαγαν giphy-31 Αχ αυτή η μάστιγα. Καλέ παιδιά από πότε σταματήσαμε να τρώμε για πρωινό αυγόφετες και ξεκινήσαμε τα pancakes; Θα σου πω εγώ. Από τότε που αυτά βγαίνουν καλύτερες φωτογραφίες, γιατί μεταξύ μας αν βάλεις στις αυγόφετες δέκα κιλά μερέντα και τριμμένο μπισκότο με διπλή επικάλυψη κρέμα μπουένο, τότε να ξέρεις ότι και αυτές το ίδιο νόστιμες θα είναι. Μήπως έτσι θα γυρίσω στις ρίζες μου; Μήπως αυτή είναι μια τρίτη δικαίωση και θα χαρεί και η μαμά μου που ποτέ δε συμπάθησε τις τηγανίτες; 4. Τα #couplegoals και τα #bestfriend παραμένουν. source-2 Παιδιά μπράβο, και ξανά μπράβο! Και η κολλητή σου είναι η καλύτερη και το αγόρι σου το ίδιο. Είστε ωραίο ζευγάρι και αυτό πρέπει να το δούμε, όχι μια, όχι δυο, αλλά κάθε φορά που αποφασίζετε να πάτε για καφέ. Τελικά και χωρίς Instagram καλά είμαι, θα επιλέξω να βλέπω ζωντανά ηλιοβασιλέματα. Εξάλλου το είπε και η Μαλβίνα, αυτούς που διαφημίζουν την ευτυχία τους, να τους φοβάσαι. Μια, κάποια ηρεμία.   5.Τελικά σε πληρώνουν για να τα φοράς αυτά; spatali Κάθε φορά που αποφασίζεις να μπεις στο instagram ανακαλύπτεις ότι όλο και περισσότερα κοράσια πληρώνονται για να φοράνε περίεργα ρούχα και αξεσουάρ. Εμένα γιατί δε με πληρώνει κανείς τελικά; Καλά έκανα και το διέγραψα. 6. Υπάρχει ζωή και έξω από τα φίλτρα  giphy-33 Μετά την ερώτηση του τι θα κάνω τελικά όταν δε θα μπορώ πλέον να πατάω το κουμπάκι, έρχεται η πραγματική ζωή. Πλέον κάθε τοπίο, θες δε θες πρέπει να μάθεις να το απολαμβάνεις χωρίς να το φωτογραφίζεις, Δύσκολο ε; Κάθε πάρτι που θα πηγαίνεις θα πρέπει να μένει χωρίς φωτογραφίες και οι καφέδες σου γίνονται πλέον πιο προσωπικοί. Στην αρχή είναι περίεργο, μετά απλώς απορείς πως το έκανες. Μια, κάποια ηρεμία ξανά.

7. Πότε θα το ξανανοίξω; 

giphy-34

Καμία απάντηση σε αυτό δεν είναι σωστή. Για εσένα μπορεί να είναι, ποτέ. Για εμένα κάθε φορά που το αποφασίζω, είναι η εξής. Το κλείνω όταν βλέπω ότι περνάω περισσότερες ώρες από όσες χρειάζεται και το ανοίγω όταν είμαι ξανά έτοιμη.

P.S.1 Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται υπερβολικά, και μπράβο σε εσένα που καταφέρνεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο και τις υποχρεώσεις σου, αν πάλι ανήκεις σε εμάς τους λίγο πιο περίεργους, θα σου πρότεινα για μια μια φορά να το δοκιμάσεις, Ίσως και για εσένα να αλλάξει κάτι. P.S.2 To ξαναείπα, είμαι μια από αυτούς τους που κάνουν ένα προς ένα αυτά που κρίνουν, προς αποφυγή των παρεξηγήσεων. P.S.3 Ντάξει, μου έλειψε.