Είναι η τέλεια σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις κυριολεκτικά μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Νόστιμη και δροσερή γεμάτη θρεπτικά συστατικά και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν συνοδευτικό δίπλα στο κρέας ή το ψάρι σου. Ειδικά τώρα που τα κολοκύθια είναι στην εποχή τους είναι η κατάλληλη στιγμή να τη δοκιμάσεις.

Θα χρειαστείς:

3 μέτρια φρέσκα κολοκύθια

Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/4 της κούπας κουκουνάρι

1/4 της κούπας φύτρες ή μυρωδικά της επιλογής σου (μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο κλπ)

60 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος:

Με ένα peeler ή μαντολίνο κόψε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε απαλά τις φέτες σου με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Άστα να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Καβούρδισε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά. Αφού κρυώσει ανακάτεψε το με τα μυρωδικά σου και σπάσε μέσα με το χέρι σου το τυρί.

Άπλωσε τα κολοκύθια σε ένα πιάτο και από πάνω βάλε το μείγμα με τα κουκουνάρια.

Featured photo: www.thishealthytable.com