Λένε πως το ρουζ είναι το μαγικό ραβδί του μακιγιάζ. Είναι αυτό που ολοκληρώνει ένα look και πολλές φορές είναι και αυτό που θα σε σώσει. Μπορεί να μην έχεις όρεξη να βαφτείς αλλά το ρουζ θα σου δώσει τη λάμψη και το φως που θέλεις για να με δύο απλές κινήσεις. Όλη όμως η μαγεία του ρουζ ξεκινάει από το να έχεις εντοπίσει την κατάλληλη απόχρωση για το δέρμα σου.

Για το concealer και το foundation είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τον τόνο που θα διαλέξεις. Το ίδιο όμως ισχύει και για το ρουζ. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να διαλέξεις το χρώμα που είναι ιδανικό για τα δικά σου χαρακτηριστικά. 

Ανοιχτό δέρμα

Αν έχεις ανοιχτό δέρμα που εύκολα δείχνει χλωμό, οι ροδακινί και οι μαλακές αποχρώσεις του τριαντάφυλλου είναι εξαιρετικές επιλογές. Αυτές οι αποχρώσεις θα σου χαρίσουν ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Για κάτι πιο έντονο καθαρό δαμασκηνί χρώμα και κοραλί αποχρώσεις θα κάνουν τη διαφορά. 

Κάπου στο ενδιάμεσο

Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι τυχερές τις παρέας. Οι επιλογές είναι πολλές. Γι’ αυτό μπορείς να επενδύσεις σε μία παλέτα που να έχει μέσα διαφορετικές αποχρώσεις που να σου πηγαίνουν. Το χειμώνα θα χρησιμοποιείς τα πιο ζεστά χρώματα ενώ το καλοκαίρι οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις θα είναι ό,τι πρέπει. Επίσης, μπορείς να παίξεις και με δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Μπορείς να επιλέξεις ένα πιο σκούρο μπρονζέ χρώμα και από πάνω μία ροδακινί.

Σκούρο δέρμα

Οι ροζ αποχρώσεις μπορεί να δείχνουν πολύ ωραία σε πιο σκούρα δέρματα αλλά παράλληλα μπορεί το αποτέλεσμα να βγει πολύ κρύο. Αντί αυτού, μπορείς να δοκιμάσεις πιο ζεστές αποχρώσεις για να ενισχύσεις τη φυσική λάμψη του δέρματός σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ζεστά κοραλλί χρώματα, ζεστά κόκκινα με πλούσια ένταση και βαθύ ουδέτερο ροζ.

Πώς εφαρμόζεις το ρουζ

Μπορεί να βρήκες την τέλεια απόχρωση αλλά για το τέλειο αποτέλεσμα πρέπει να ξέρεις και πως να το εφαρμόζεις. Φαντάσου μια γραμμή που κατεβαίνει από την ίριδα του ματιού μέχρι το τέλος της μύτης. Εκείνο είναι το τέλειο σημείο. Ξεκινώντας από εκεί, άπλωσε απαλά με το πινέλο στο μάγουλο και ανακάτεψε προς τα έξω προς τη γραμμή των μαλλιών.

Featured image: Elle