Tα ροδάκινα δύσκολα δεν θα ταιριάξουν με το mascarpone, το amaretto και τα μπισκότα αμυγδάλου.

Θα χρειαστείς:

125γρ καστανή ζάχαρη 2 κρόκοι αυγών 250γρ mascarpone ¼ κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι 30γρ βούτυρο 4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα στη μέση και ξεφλουδισμένα 50ml amaretto Μπισκότα αμυγδάλου, θρυμματισμένα

Πως θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπολ και χτύπησε με το μπλέντερ. Πρόσθεσε το mascarpone και το ξύσμα και ανακάτεψε απαλά. Βάλτο στο ψυγείο.

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί πολύ βάλε τα ροδάκινα με την κομμένη όψη προς τα κάτω. Σόταρέ τα μέχρι να χρυσίσουν για 4-5 λεπτά. Πρόσθεσε το amaretto και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το αλκοόλ. Άφησε τα να κρυώσουν και χώρισε τα σε χωριστά μπολ. Βάλε μία κουταλιά απο το μείγμα mascarpone. Περίχυσε με τα υγρά που έχουν παραμείνει στο τηγάνι και πασπάλισε με τριμμένο μπισκότο.
featured photo: gourmettraveller.com.au