Η @nicolscooking έφτιαξε το κλασσικό και αγαπημένο σε όλους ρυζόγαλο σε μια νέα εκδοχή, με αμυγδαλοβούτυρο και ξύσμα πορτοκαλιού που τρώγεται ευχάριστα για πρωινό ή για επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.

Tι θα χρειαστείς για 6 μερίδες: 

1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό

3 κουτ.σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική

80 γρ. ρύζι γλασέ

3 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ γεμάτες

1 κουτ.γλ. αμυγδαλοβούτυρο

1 τεμ. ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι ακέρωτο

1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

κανέλα σκόνη

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια και αφού πλύνουμε το ρύζι και το σουρώσουμε το ρίχνουμε στο γάλα και το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 – 25 λεπτά περίπου και κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει. Παράλληλα βάζουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουρ με 1/2 φλυτζάνι νερό από την βρύση και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Όταν το ρύζι έχει βράσει ρίχνουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αμυγδαλοβούτυρο και να ενωθεί με το ρύζι. Τέλος προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει το ρυζόγαλο.

Αφήνουμε δυο με τρία λεπτά να κοχλάσει σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια γεμίζουμε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα σε σκόνη. Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Tipς:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμυγδαλοβούτυρο με όποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών μας αρέσει ή με ταχίνι. Αντί για αγελαδινό γάλα μπορούμε να βάλουμε γάλα αμυγδάλου και έτσι έχουμε ένα νηστίσιμο ρυζόγαλο. Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε άλλο ξύσμα από εσπεριδοειδή μας αρέσει.