Το Uber σήμερα έχει καταφέρει να γίνει μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες παγκοσμίως. Τι χρειάστηκε όμως για να φτάσει σε αυτό το σημείο; Πόσες θυσίες, εκνευρισμοί και παρανομίες έγιναν ώστε να διατηρήσει το υψηλό της προφίλ και να καταστεί αξιόπιστη στο κοινό; Αυτή την ιστορία εξερευνά η νέα αμερικανική σειρά Super Pumped: The Battle For Uber.

Στο Super Pumped, ο Joseph Gordon-Levitt υποδύεται τον συνιδρυτή και CEO του Uber, Travis Kalanick

Στην αρχή ο Kalanick εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος παθιασμένος για ό,τι κάνει, με ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα. Θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι στις πόλεις και είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να το καταφέρει. Για να καταφέρει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, γνωρίζει και συνεργάζεται με τον Bill Gurley, τον πρώτο επενδυτή της Uber. Πολύ σύντομα στο παιχνίδι προστίθεται και η Arianna Huffington, συνιδρύτρια της Huffington Post και αργότερα μέλος του συμβουλίου του Uber.

Σε όλη τη διάρκεια της σειράς, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες έρχονται διαρκώς σε ρήξη. Βασικό λόγο γι’αυτό αποτελεί η υπέρμετρη φιλοδοξία του Kalanick και η ολοένα αυξανόμενη αλαζονεία του. Ο εγωισμός του ήταν αυτό που τον έκανε από ένα σημείο και μετά να μην ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα της επιχείρησής του. Δεν δίσταζε μάλιστα να θέτει πάντοτε σε κίνδυνο τις δουλειές των συναδέλφων του, μόνο και μόνο για το δικό του συμφέρον. Όλα αυτά φυσικά οδήγησαν σε συγκρούσεις και στην απομάκρυνση του από την εταιρεία.

Η σειρά θέλει να δείξει την αρνητική πλευρά του νομίσματος μίας τόσο επιτυχημένης επιχείρησης

Όπως όλοι ήδη γνωρίζουν, το Uber ήταν πραγματικά μία καινοτόμα ιδέα για την εποχή της. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πίσω από τις κλειστές πόρτες της επιχείρησης κύλισαν όλα ρόδινα. Ο Kalanick ένιωθε διαρκώς την απειλή των χρηματοδοτών του, ωστόσο δεν έβαζε τίποτα και κανέναν πάνω από τα δικά του θέλω.

Ήδη από το trailer της σειράς, ο Joseph Gordon-Levitt αποδεικνύεται ιδανική επιλογή. Η διάθεσή του αλλάζει διαρκώς, ξεσπά συχνά και συμπεριφέρεται σαν ένας άνθρωπος που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Το ίδιο ισχυροί στέκονται δίπλα του ο Kyle Chandler ως Bill Gurley και η Uma Therman ως Arianna Huffngton. H σειρά επεισοδιών The Battle for Uber αναμένεται να είναι μόλις το πρώτο μέρος μίας ανθολογίας που θα ασχοληθεί με την άνοδο (και την πτώση) αντίστοιχων επιχειρήσεων.