Ήδη από την κυκλοφορία του trailer, πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν τη νέα ταινία του Netflix, Ride or Die με το Thelma & Louise. Αυτό μόνο καλό μπορούμε να το θεωρήσουμε.

Το Ride or Die συνδυάζει το LGBTQ+ στοιχείο και τις road movies με τον πιο όμορφο τρόπο. Η περιπέτεια των δύο αυτών γυναικών ξεκινά όταν η μία σκοτώνει τον βίαιο σύζυγο της άλλης. Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους, εκείνες το σκάνε με ένα αυτοκίνητο, δηλώνοντας την αγάπη τους και θέλοντας να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Κανείς όμως δεν μας υπόσχεται ότι η συγκεκριμένη ιστορία θα έχει happy ending.

Η ταινία είναι η πρώτη original ιαπωνική παραγωγή της χρονιάς

Ο σκηνοθέτης Ριγιούτσι Χιρόκι έχει κυκλοφορήσει παλιότερα ταινίες όπως το It’s Only Talk, που αποδεικνύουν το μεγαλείο και τη μαγεία του ιαπωνικού σινεμά. Το Ride or Die αυτή τη φορά βασίζεται σε μία σειρά manga από τον δημιουργό Τσινγκ Νακαμούρα. Όπως πολλές άλλες ταινίες ασιατικής καταγωγής των τελευταίων χρόνων, έρχεται να θέσει ένα μεγάλο ερώτημα. Τι είμαστε διατεθειμένοι άραγε να κάνουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε; 

Σε αυτήν την περίπτωση, η Rei είναι διατεθειμένη να σκοτώσει τον κακοποιητικό σύζυγο της Nanae. Μισεί να βλέπει την μεγάλη της αγάπη να βασανίζεται και σίγουρα θέλει να την έχει και πάλι κοντά της. Κι ενώ στην αρχή μοιάζουν και οι δύο πολύ ενθουσιώδεις, το τοπίο αλλάζει γρήγορα. Η Nanae φαίνεται σε σημεία να κοιτά αποτροπιασμένη την Rei γι’ αυτό που έκανε. Αυτό αναμφίβολα διαταράσσει τις ισορροπίες ανάμεσα τους.

Το Ride or Die αναμένεται να βρεθεί γρήγορα στα ραντάρ των μεγάλων κριτικών

Δεν είναι μία ταινία που θα περάσει εύκολα απαρατήρητη. Το γεγονός ότι το Netflix αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή, λέει ήδη πολλά. Έτσι έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα με πολύ αξιόλογες ταινίες ασιατικής καταγωγής της πλατφόρμας, όπως το Your Name Engraved Herein. Ο σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος έχει ακόμη πολλά να δώσει, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε.

Η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στις 15 Απριλίου στο Netflix.

featured image: Netflix