Δεν θα το κρύψω. Ζορίστηκα. Πότε; Από τις 14 Ιουνίου του 2021 μέχρι και τις 31.12.2021, άντε και λίγο με το νέο έτος.

Δύσκολη περίοδος. Περίοδος με αναταραχές και κενά αέρος όπως αυτά στα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια πτήσεων που κρατάς την ανάσα σου και σταυροκοπιέσαι γιατί δεν ξέρεις αν θα πέσεις και πού θα πέσεις. Μα θα μου πεις, δεν είχαμε καραντίνα τότε.

Η καραντίνα κατάλαβα πως πάντοτε υπήρχε στις ζωές μας, απλώς δεν την είχαμε τιτλοφορήσει.

Noμίζαμε πως είναι η κυβερνητική εντολή του να μείνουμε σπίτι αλλά τελικά συνειδητοποίησα με αυτά και με εκείνα πως βιώνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας πολλές προσωπικές καραντίνες. Αυτό-φυλάκιση, νοητική, σωματική. Αδράνεια μυαλού, έλλειψη δημιουργικότητας, πάθους, έντασης, αποδοτικότητας, ερωτισμού.

Στις 14 Ιουνίου έκλεισα έναν επαγγελματικό κύκλο και για πρώτη φορά βρέθηκα σε δικό μου κενό αέρος. Ναι, κινητοποιήθηκα επαγγελματικά σε άλλα πράγματα αλλά δεν είχα μια βάση. Περίεργο συναίσθημα. Να ναι καλά η σωστή μου διαχείριση και η πανικόβλητη ψυχραιμία μου. Δεν φημίζομαι για την υπομονή μου ούτε για την ηρεμία μου. Μπορεί να κυμανθώ από το 0 beaufort στα 12 μέσα σε δυο ώρες. Στο μεσοδιάστημα συμβαίνει η ζωή, απρόβλεπτη, ανήσυχη, ξαφνική, στατική, αναμαλλιασμένη σαν άγριο Περσικό άλογο. Λογικό ή παράλογο αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Πολλές αλλαγές, στο μέσα μου – στα έξω μας, στον κόσμο μας, το μυαλό μας, στο σώμα μας. Μα και τι μπορούμε να ελέγξουμε τελικά; Όσο νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε κάτι αυτό συνεχώς αποδεικνύει με τον δικό του περίτεχνο τρόπο ότι μας ελέγχει εκείνο τελικά. Άνιση μάχη, ανόητη θα έλεγα.

Μα γιατί τα λέω αυτά; Τι με έπιασε θα αναρωτιέστε;

Βρέθηκαν άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις όλες αυτές τις λογικές παραφροσύνες. Διότι η εποχή επιτάσσει ένωση μυαλών. Νομίζω πως όσοι ψάχνεστε εσωτερικά, όσοι αναζητάτε απεγνωσμένα όπως εγώ την καλύτερη «Δάφνη» σας, θα αποκτήσετε ελπίδα όπως κι εγώ – δεν είμαστε ένας και δύο, είμαστε πολλοί που αποσκοπούμε στην καλύτερή μας έκδοση, την eco – friendly, την diesel, τη σωστή διατροφικά, την ισορροπημένη, την εγκρατή, την «στρογγυλεμένη στις γωνίες».

Και ξέρετε κάτι; Αισθάνομαι να ξεχειλίζω από υπερηφάνεια διότι μου έκαναν την τιμή να συμμετάσχω κι εγώ καταθέτοντας τις δικές μου απόψεις σε ένα πάνελ με ομιλητές που στόχο έχουν να μας επαναπρογραμματίσουν! It goes without saying πως δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή μεταξύ μας – διότι στοχεύουμε στην καθαρόαιμη και ξεκάθαρη αλλαγή και ανταλλαγή απόψεων και αυτό ανταμείβεται τελικώς μόνο ψυχολογικά και μπαίνει στο δικό μας πνευματικό οπλοστάσιο.

Να σας τους συστήσω. Ονομάζονται #Rewire2022.

Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από γερά, δυναμικά μυαλά που στόχο έχουν να μας αποκαλωδιώσουν. Φανταστείτε τους σαν μια ομάδα προχωρημένων ηλεκτρολόγων που έρχονται να μας αλλάξουν τα καλώδια, τον πίνακα, τα ρελέ και τα φώτα γενικότερα με στόχο όμως – όχι να μας αποδιοργανώσουν – τουναντίον μάλιστα – να εγκαταστήσουν νέους ηλεκτρικούς πίνακες στα σπίτια που λέγονται – εαυτοί μας – και να μας γειώσουν ή να μας απογειώσουν. Αυτό φαντάζομαι είναι στο χέρι του καθενός από εμάς που θα τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα γνωρίζει πως ο δικός του προσωπικός ηλεκτρικός πίνακας θα χρίζει αλλαγής.

Το rewire δεν είναι ένα επιστημονικό συνέδριο. Είναι μια κοινότητα ανθρώπων που, ως ανήσυχα άτομα με προβληματισμούς και ερωτήματα, στέκονται δίπλα σε άλλους ανοίγοντας και προκαλώντας συζητήσεις προσπαθώντας να προβληματιστούμε όλοι παρέα, να αλληλοβοηθηθούμε και τελικά να εμπνευστούμε. Γιατί η έμπνευση είναι η αρχή των πάντων σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και επιστήμονες στην κοινότητα αυτή, φυσικά και θα υπάρχουν και ψυχολόγοι και συγγραφείς και coaches, αλλά δεν τους έχουν επιλέξει λόγω της ιδιότητάς τους ως επιστήμονες, αλλά λόγω της φωνής τους και της ιστορίας τους, πρωτίστως ως άνθρωποι.

Είναι ένα event υπαρξιακής αναζήτησης, μία βιωματική εμπειρία αυτογνωσίας και δημιουργίας, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν τη σκέψη τους (ή το χάος τους) σε μία σειρά, να συνδεθούν λίγο παραπάνω με τον σκοπό τους και να σχεδιάσουν τη νέα χρονιά. Ένας τρόπος να προσδιορίσουν αυτά που θέλουν, να αποσυνδεθούν από τα κοινωνικά στερεότυπα, να βάλουν στόχους εφικτούς, και να σχεδιάσουν μία χρονιά λίγο καλύτερη από αυτήν που πέρασε. Όλα αυτά σε μία κοινή, αμφίδρομη προσπάθεια όλων, να δούμε τον κόσμο να γίνεται έστω και 1% καλύτερος.

Γιατί τώρα θα ρωτήσετε και πολύ εύλογα μάλιστα.

Γιατί μόλις ξεκίνησε η χρονιά. Γιατί πόσο να αναβάλουμε αυτά που θέλουμε και όσα σχεδιάζουμε;

Γιατί ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που βιώνουμε την πραγματικότητα που έχουμε δομήσει. Κι αυτό μπορεί να γίνει είτε αλλάζοντας αυτή την πραγματικότητα, είτε τη θέση μας ως προς αυτήν. Γιατί πολλοί από εμάς ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θέλουμε, πού θέλουμε να φτάσουμε, ποιος είναι ο σκοπός μας, και τον τρόπο να φτάσουμε ως εκεί. Και τέλος πάντων, επειδή χρειαζόμαστε μία χρονιά στην οποία όσα σχεδιάζουμε, θα γίνουν. Έτσι, για αλλαγή.

Το event σχεδιάστηκε με σκοπό να απαντήσει στα παραπάνω. Ομιλητές από κάθε πεδίο, μα τελικά με κοινές ανησυχίες, έρχονται για να ανοίξουν τη συζήτηση γύρω από τον τρόπο που μπορούν να τις διαχειριστούν, σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, η συζήτηση θα εστιάσει στο πώς μπορούν οι άνθρωποι να συνδεθούν με τις πραγματικές τους επιθυμίες, αλλά και πώς μπορούν να αποκτήσουν την αναγκαία εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι θα καταφέρουν να τις πραγματοποιήσουν. Έπειτα, η ομάδα θα εξετάσει τον βαθμό στον οποίο τα στερεότυπα καθορίζουν τις επιθυμίες των ανθρώπων, τους στόχους τους, και τις σχέσεις τους με τους άλλους.

Στο δεύτερο μέρος, η συζήτηση εμβαθύνει σε πιο πρακτικά ζητήματα. Εξερευνάει τη σχέση των ανθρώπων με τον εαυτό τους και με τους άλλους, και αναζητά τρόπους να τις αποκαταστήσουν, να τις διαχειριστούν ή και να… τις ξεκινήσουν (το flirt στα χρόνια της πανδημίας)! Κι έπειτα έρχεται το θέμα της καριέρας και της επαγγελματικής ζωής, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι βιώνουν την πρόκληση, την αδράνεια, την αποτυχία, και την αλλαγή, και ταυτόχρονα αποδίδοντας στο επάγγελμά τους τη βαρύτητα που του αρμόζει: μήπως η δουλειά μας δεν θα έπρεπε να μας καθορίζει στο βαθμό που το κάνει; Μία θεματολογία τόσο υπαρξιακή όσο και πρακτική, που υπόσχεται να δημιουργήσει έδαφος εύφορο για αλλαγή. Την αλλαγή που μάλλον χρειαζόμαστε, εκείνη που έρχεται μέσα από εμάς τους ίδιους.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί online και δωρεάν το Rewire 2022, η πρώτη – σε σειρά και επόμενων που θα ακολουθήσουν- εκδήλωση υπαρξιακής αναζήτησης της νεοσύστατης κοινότητας του Rewire, με στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να προβληματιστούν, να συνδεθούν με τον σκοπό τους και να αλλάξουν τη ζωή τους, ξεκινώντας από τη φετινή χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://rewire.community/

Eλάτε να γίνουμε ακόμη περισσότεροι!