Η βασικη συνταγη για ζυμαρικα με γαριδες

Egyptian_food_Pasta_with_Shrimp (Medium)

Γρήγορο και εύκολο. Τέλεια για όσους ξεκινούν να μαγειρεύουν τώρα. Ιδανικό για εκείνες τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο να μαγειρέψεις, πεινάς, άργησες να γυρίσεις από τη δουλειά.

Υλικά:

1 πακέτο spaghetti 1/2 κούπα ελαιόλαδο 500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση 2 κουταλιές μπούκοβο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού Αλάτι και πιπέρι

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού στο πακέτο. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία, πρόσθεσε τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το μπούκοβο, το σκόρδο και το ξύσμα. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 10 λεπτά. Μπορείς να σβήσεις με λίγο κρασί εαν θες. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά και συνέχισε να μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά ακόμα. Διακόσμησε με φρέσκο βασιλικό, ελιές κομμένες σε ροδέλες και σέρβιρε με σκορδόψωμο.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *